Anasayfa Kitap Cevapları
2 Haziran 2022, 16:27 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 236-240. Cevapları Anadol Yayıncılık

Organ Bağışı Metni Cevapları

6. ÜNİTE: VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER VE SAĞLIĞI 3. Bölüm: SİSTEMLERİN SAĞLIĞI

Organ Bağışı Metni Cevapları


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları Anadol Yayınları

Sıra Sizde

Diyabet hastası olmamak için günlük yaşamda nelere dikkat edilmelidir?
Cevap:

⇒ Dengeli ve düzenli beslenilmeli
⇒ Karbonhidrat aşırı şekilde tüketilmemeli
⇒ Spor yapılmalı
⇒ İdeal kilo ağırlığından yukarı olmamamız gerekir.


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 240 Cevapları Anadol Yayınları

Öğrendiklerimizi Gözden Geçirelim Cevapları

A. Aşağıdaki tabloda verilen ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” kutucuğuna “✓” işareti koyunuz. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını defterinize yazınız.
Cevap:

(D) 1. Organ bağışı yapmak isteyen kişiler devlet hastaneleri, özel hastaneler ve sağlık müdürlüklerine başvurabilirler.
(Y) 2. Grip, nezle ve zatürre boşaltım sistemi hastalıklarına örnektir.
(D) 3. 18 yaşından büyük, akıl sağlığı yerinde olan kişiler organ bağışı  yapabilir.
(Y) 4. Organ bağışı yapan kişiler bu kararını kimseye söylememelidir.
(D) 5. Sindirim sistemi sağlığını korumak için asitli, kafeinli ve alkollü içeceklerden uzak durmalıyız.
(Y) 6. Ülkemizde nakil bekleyen herkesin ihtiyacını karşılayacak kadar organ bağışı yapılmaktadır.
(D) 7. Organ bağışı yapan kişiler organ bağış kartlarını yanlarında taşımalıdır.
(D) 8. Böbreklerin sağlığını korumak için aşırı tuz tüketiminden, sigara ve alkol kullanımından kaçınmalıyız.
(Y) 9. Obezitenin diyabete etkisi yoktur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 96-97-99 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

B. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız

1. Boşaltım sisteminin sağlığına dikkat eden birisi hangi davranışları yapmalıdır?
Cevap:

⇒ Vücuda yeteri kadar sıvı alınmalı
⇒ Aşırı baharatlı olan yiyeceklerin tüketimi yapılmamalıdır.
⇒ İdrar uzun süreli tutulmamalıdır.

2. Sindirim sisteminin sağlığına dikkat edilmesi için neler yapılmalıdır?
Cevap:

⇒ Asitli, kafeinli ve alkollü içecekleri tüketmemeliyiz.
⇒ Yağlı, aşırı baharatlı yiyecekler tüketilmemelidir.
⇒ Yatmadan önce bir şeyler yiyip içilmemelidir.

3. Bazı insanların çok uzun, bazılarının çok kısa olmasının hangi hormonlarla ilgisi vardır?
Cevap: Büyüme hormonudur.

4. Kalsiyum, fosfor ve D vitamini içeren besinler tüketmenin destek ve hareket sistemi sağlığına katkısı nedir?
Cevap: Bu besinlerin kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 133-134. Cevapları Anadol Yayıncılık

5. Dolaşım sisteminde görülen hastalıklar nelerdir?
Cevap: Anemi ve sarılıktır.

6. Sigara içmenin solunum sistemi sağlığına etkileri nelerdir?
Cevap: Sigara içen bir insanın akciğer kanseri ve solunum yolu ile ilgili hastalıklara yakalanması daha  yüksektir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.