Anasayfa Kitap Cevapları
19 Eylül 2022, 1:17 - Mehmet Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 241-242. Cevapları Sevgi Yayınları

6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 6 Cevapları

6. Ünite: Vücudumuzdaki Sistemler ve Sağlığı 3. Bölüm: Sistemlerin Sağlığı 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 241-242. Cevapları Sevgi Yayınları


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 241 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Şeker hastası olan Edanur, dışarıdan sürekli …………………. hormonu almaktadır.
Bu cümlede boş bırakılan yere yazılması gereken hormon aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A

A. insülin
B. tiroksin
C. glukagon
D. adrenalin


2. Aşağıdaki yapılardan hangisi gözde bulunur?

Cevap: A

A. Sert tabaka
B. Salyangoz
C. Oval pencere
D. Tat tomurcukları


3. Aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?

Cevap: D

A. Görevini yapamayan organın yerine sağlamını nakletmeye organ nakli denir.
B. Organ bağışı toplumsal dayanışmayı artırır.
C. 18 yaşından büyük sağlıklı kişiler organlarının nakledilmesine izin verebilir.
D. Böbrek nakli, sadece beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden yapılır.


4. Aşağıdakilerden hangisi iç salgı bezi değildir?

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 126-127-129 Cevapları MEB Yayınları

Cevap: C

A. Hipofiz
B. Pankreas
C. Kalın bağırsak
D. Tiroit


5. Aşağıdakilerden hangisi ergenlik döneminin sağlıklı geçmesi için yapılması gerekenlerden değildir?

Cevap: B

A. Vücut temizliğine önem vermek
B. Çevredekilerle fazla yakınlaşmamak
C. Spor, müzik, resim vb. sosyal etkinliklere katılmak
D. Alkol, sigara, uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak durmak


6. Aşağıdakilerden hangisi ergenlik döneminde vücutta görülen değişikliklerden değildir?

Cevap: C

A. Kızlarda göğüslerin belirginleşmeye başlaması
B. Erkeklerde bıyık ve sakal çıkması
C. Azı dişlerinin tamamlanması
D. Erkeklerde sesin kalınlaşması


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 242 Cevapları Sevgi Yayınları

7. I. Eğri, çarpık oturuş ve duruşlarda bulunmak
II. Oyunlarda kazaya neden olabilecek davranışlardan kaçınmak
III. Düzenli olarak yaş grubuna uygun spor yapmak
IV. Öğünlerde yeterince D vitamini, kalsiyum ve fosfor minerallerince zengin besinler tüketmek
Yukarıdaki ifadelerden hangileri destek ve hareket sistemimizin sağlığını korumak için yapmamız gereken davranışlardır?

Cevap: C

A. Yalnız IV
B. II ve III
C. II, III ve IV
D. I, II, III ve IV


8. Aşağıdakilerden hangisi dolaşım sistemimizin sağlığını olumsuz yönde etkileyen etmenlerdendir?

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 244-245-246-249. Cevapları Sevgi Yayınları

Cevap: B

A. Düzenli, aşırı yorucu olmayan spor yapmak
B. Daha çok yağlı ve karbonhidratça zengin gıdalarla beslenmek
C. İçki, sigara ve diğer zararlı maddelerden uzak durmak
D. Havası kirli ortamlardan uzak durmak


9. I. Yemeklerden sonra dişlerimizi fırçalamak
II. Dengeli ve düzenli beslenmek
III. İçecekleri çok soğuk olarak tüketmek
IV. Çiğ tüketilen sebze ve meyvelerin temizliğine özen göstermek
Yukarıdakilerden hangileri sindirim sistemimizin sağlığını korumak için yapmamız gereken davran ışlardır?

Cevap: C

A. I ve II
B. I, II ve III
C. I, II ve IV
D. I, II, III ve IV


10. Aşağıdakilerden hangisi duyu organlarındaki kusurların giderilmesinde yararlanılan teknolojik ürünlerden değildir?

duyu organlarındaki kusurların giderilmesinde yararlanılan teknolojik ürünler

Cevap: B

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.