Anasayfa Kitap Cevapları
6 Haziran 2022, 16:14 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 36-37-38. Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

Güneş ve Ay Tutulması Cevapları

GÜNEŞ SİSTEMİ VE TUTULMALAR 2. GÜNEŞ VE AY TUTULMASI 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları  Sayfa 36-37-38. MEB Yayınları 2. Kitap

Güneş ve Ay Tutulması Cevapları


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları MEB Yayınları

Değerlendirme

1. Güneş tutulması sırasında Güneş ışığını hangi cisim engellemektedir?
Cevap: Güneş tutulması sırasında Güneş ışığını engelleyen cisim Ay’dır.


2. Güneş tutulması Dünya’nın her yerinde aynı anda gözlemlenebilir mi?
Cevap: Dünya’nın her yeri gölge olamayacağı için gözlenmez.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 95-96-97-101. Cevapları Anadol Yayıncılık

3. Güneş tutulması gece mi, gündüz mü görülür?
Cevap: Gündüz görülür.


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde

Değerlendirme

1. Ay tutulması sırasında hangi cisim gölgededir, hangi cisim gölge oluşturmaktadır?
Cevap: Ay gölgede kalan, Dünya gölge oluşturan cisimdir.

2. Ay tutulması gece mi, gündüz mü görülür?
Cevap: Gece görülür.

3. Dünya’nın her yerinde aynı anda Ay tutulması gözlemlenebilir mi?
Cevap: Her yerinde gözlemlenmez. O anda gece olan yerlerde gözlemlenir.


Güneş ve Ay Tutulması Neler Öğrendik? Cevapları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları MEB Yayınları

1) Ay tutulmasında, Ay hangi evrededir? Güneş tutulması sırasında Ay hangi evrededir?
Cevap: Ay tutulması sırasında Ay dolunay evresindedir. Güneş tutulması sırasında Ay yeni ay evresindedir

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 35-37-41. Cevapları MEB Yayınları

2) Ay tutulmasının neden her ay gerçekleşmediğini açıklayınız.
Cevap:   Ay’ın yörünge düzlemi ile Dünya’nın yörünge düzlemi çakışmadığı için her ay y tutulması görülmez.

3) Güneş tutulmasını Dünya üzerinde farklı konumlardaki herkes görebilir mi?
Cevap: Ay’ın Dünya’ya düştüğü bölgelerde gözlemlenir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.