Anasayfa
Ara Bul
14 Ekim 2021, 21:12

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 71-72-73-74-75. Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 71-72-73-74-75. Sayfa Anadol Yayıncılık Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 71. Cevapları Anadol Yayınları 

Soru: A. Aşağıdaki soruları, karışık şekilde verilen harfleri bir araya getirerek örnekteki gibi cevaplayınız.

Cevap:

(AKCİĞER) 1. Göğüs boşluğunda yer alan solunum organımızın adı nedir?
(KAN PULCUKLARI) 2. Kanın pıhtılaşmasını sağlayan kan hücrelerine ne denir?
(ÇİZGİLİ KAS) 3. İstemli olarak çalışan kas türünün adı nedir?
(MİDE) 4. Proteinlerin kimyasal sindiriminin başladığı organ hangisidir?
(OYNAMAZ EKLEM) 5. Hareket yeteneği olmayan eklem türüne ne denir?
(KARACİĞER ) 6. Safra sıvısının üretildiği organın adı nedir?
(İNCE BAĞIRSAK) 7. Yağların kimyasal sindiriminin başladığı ve sona erdiği organın adı nedir?
(KILCAL DAMARLAR) 8. Toplardamarlarla atardamarları birleştiren damarlara ne ad verilir?


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 72. Cevapları Anadol Yayınları 

Soru: B. Aşağıdaki görsellerde verilen yapı ve organların isimlerini ve görevlerini defterinize yazınız

Cevap:

İskelet: Vücudumuzu dik tutar ve şekil verir. Mineralleri depo eder.
Mide: Yapısındaki kasların kasılıp gevşeme hareketiyle besinlerin fiziksel sindiriminin devam ettiği organımızdır.
Karaciğer: Safra sıvısı oluşturur ve bu sıvı yağların fiziksel sindirimini sağlar.
Böbrekler: Kanı temizler ve vücuttan atılacak sıvıları atar.
Kalp: kanı vücuda  pompalar
Akciğerler: Solunumun gerçekleşmesini sağlar.


C. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.
Soru
: 1. Kalp, kalın bağırsak ve kollarımızda ne tür kaslar bulunur?

Cevap: Düz kas kalp ve kalın bağırsakta bulunur. Çizgili kaslar kollarımızda bulunur.


Soru: 2. Karaciğerin sindirimdeki görevi nedir?

Cevap: safra sıvısı salgılayarak bu sıvı ile yağların ince  bağırsakta fiziksel sindiriminin gerçekleşmesini sağlar.


Soru: 3. Kan hücreleri nelerdir? Kan hücrelerinin görevlerini açıklayınız.

Cevap: Kan hücreleri; Alyuvarlar, Akyuvarlar ve Kan pulcuklarıdır.

Alyuvarlar: Kırmızı kan hücresidir. Yapı ve organlara oksijen taşır.
Akyuvarlar: Beyaz kan hücresidir. Vücudu hastalık yapan mikroplardan korur.
Kan pulcukları: kanın pıhtılaşmasını sağlar.


Soru: 4. Dış ortamdan aldığımız hava, vücudumuzda sırayla hangi organlardan geçer?

Cevap: Burun, yutak, soluk borusu ve akciğerler.


Soru: 5. Akciğerler ve derinin boşaltımdaki görevi nedir?

Cevap:  Akciğerler soluk vermede su buharı ve karbondioksiti vücuttan deri yardımı ile terleme yolu ile uzaklaştırır


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73. Cevapları Anadol Yayınları 

Soru: Ç. Aşağıdaki kavram haritasındaki boş bırakılan kutucukları uygun ifadelerle
tamamlayınız.

Cevap:

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Anadol Yayınları 


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 74. Cevapları Anadol Yayınları 

Soru: D. Aşağıda verilen numaralandırılmış yapı ve organların hangi sistemde yer aldığını belirleyiniz. Yapı ve organların başındaki numaraları, tablodaki uygun kutucuklara yazınız. Bazı yapıların birden fazla sistemde bulunabileceğini unutmayınız

Cevap:

Destek ve hareket sistemi: 1, 8, 11, 13, 19
Sindirim sistemi: 10, 12, 14, 16, 17
Dolaşım sistemi: 2, 5, 7
Solunum sistemi: 4, 15, 17, 18, 20
Boşaltım sistemi: 3, 6, 9


E. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
Soru
: 1. Fen bilimleri dersi öğretmeni anlatacağı bir konu için sınıfa, üç organa ait aşağıdaki görselleri getiriyor. Buna göre öğretmenin anlatacağı konu aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Cevap: A

A) Kimyasal sindirimin gerçekleşmesini sağlayan organlar
B) Yapısında çizgili kas bulunan organlar
C) Solunum sistemi organları
D) Atık maddeleri vücudumuzdan uzaklaştıran organlar


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 75. Cevapları Anadol Yayınları 

Soru: 2. Aşağıdaki olaylardan hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?

Cevap: D

A) Karbonhidratların tükürük sıvısındaki enzimlerle etkileşimi
B) Proteinlerin mide öz suyundaki enzimlerle etkileşimi
C) Yağların ince bağırsakta, pankreas öz suyundaki enzimlerle etkileşimi
D) Yağların ince bağırsakta safra sıvısıyla etkileşimi


Soru: 3. Yandaki görsellerde vücudumuzda bulunan bazı kemikler verilmiştir. Bu kemiklerin ortak özelliği, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap: C

A) Yapılarında oynamaz eklemler bulunur.
B) Yapılarındaki eklemlerin hareket yetenekleri sınırlıdır.
C) Yapılarında oynar eklemler bulunur.
D) Yassı kemiklerdir


Soru: 4. sınıfı öğrencilerinden Simge ve Alper vücudumuzda bulunan yapılardan biriyle ilgili olarak yukarıdaki bilgileri veriyorlar.
Simge ve Alper aşağıdakilerden hangisiyle ilgili bilgi vermiştir?

Cevap: B

A) Kan pulcukları B) Alyuvarlar C) Diyafram D) Akyuvarlar


Soru: 5. Kanında A ve Rh proteinleri bulunan bir kişinin kan grubu aşağıdakilerden
hangisidir?

Cevap: A

A) A Rh (+) B) AB Rh (–) C) A Rh (–) D) 0 Rh (+)


Soru: 6. Yandaki fotoğrafta bir insanın koşma anı verilmiştir. Bu insanın koşma anında;
I. Dolaşım
II. Solunum
III. Destek ve hareket
sistemlerinden hangileri birlikte görev yapar?

Cevap: D

A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.