Anasayfa Kitap Cevapları
8 Aralık 2022, 7:43 - Mehmet Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73-74-75 Cevapları Sevgi Yayınları

Solunum Sistemi Konu Değerlendirme Cevapları

2. ÜNİTE: VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER 4. BÖLÜM: SOLUNUM SİSTEMİ 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73-74-75 Cevapları Sevgi Yayınları


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Sevgi Yayınları

A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların önüne “D” yanlış olanların önüne ise “Y” yazınız. Yanlış olduğuna karar verdiğiniz ifadelerin doğrusunu altlarındaki yerlere yazınız.

Cevap:

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Sevgi Yayınlar

C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Vücudumuzun oksijeni havadan alması ve zararlı olan karbondioksidi havaya vermesine ne ad verilir?
Cevap: Solunum denir.

2. Solunum sistemimizde, havayı dış ortamdan alan organımız hangisidir?
Cevap: Burun denir

3. Soluk borusunun akciğere giren yapıları hangisidir?
Cevap: Bronş denir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 51-52 Cevapları Sevgi Yayınları

4. Burundan geçen hava yutaktan sonra hangi yapıya gelir?
Cevap: Gırtlak denir.

5. Solunum olayında alınan hava hangi organın içerisine dolar?
Cevap: Akciğer denir.


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Sevgi Yayınları

Aşağıdaki testlerin cevap anahtarı şöyledir ;

1- C
2- B
3- C
4- A
5- C


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları Sevgi Yayınları

Vücudumuz için gerekli olan oksijenin havadan alınıp alveollere ulaşması ve alveoller- deki karbondioksidin de dış ortama verilmesini sağlayan sistem sırasıyla hangi organdan oluşur? Yazınız.
Cevap: Bu işlem sırasıyla Burun, gırtlak, soluk borusu ve ak ciğerlerimiz tarafından gerçekleşir sırasıyla.


Vücudumuzdaki bir sisteme ait yapı ve organları anlatmak için hazırlanan bu modelle ilgili aşağıdaki soruları yanıtlayınız.
a. Model hangi sisteme benzetilmiştir?
Cevap: Bu model Solunum sistemine benzetilmiştir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 35-36 Cevapları Sevgi Yayınları

b. Boru ve balonlar hangi organlara benzetilmiştir?
Cevap: Balonlar ak ciğerlere boru ise soluk borumuza benzetilmiştir.


Kıkırdak halkaların üst üste dizilmesiyle oluşur.
• Havanın akciğerlere iletilmesini sağlar.
• İçerisinde toz ve mikropları tutmayı sağlayan yapışkan sıvı bulunur.
Yukarıda özelliği verilen organ hangi sisteme aittir?
Cevap: Soluk borusuna aittir. Soluk borusu solunum sistemine aittir.


a. Yukarıdaki resimde gerçekleşen olaya ne ad verilir?
Cevap: Solunum adı verilir.

b. Bu olay sırasında gerçekleşen durumları yazınız.
Cevap: Burundan nefes alınır ve soluk borusuna gider. Oradan akciğerlere gider.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.