Anasayfa Kitap Cevapları
22 Eylül 2022, 1:15 - Mehmet Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83-84 Cevapları Sevgi Yayınları

2. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

2. ÜNİTE: VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER 5. BÖLÜM: BOŞALTIM SİSTEMİ 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83-84 Cevapları Sevgi Yayınları


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Aşağıda vücudumuzdaki bölümler ve bölümlerdeki eklem çeşitleri eşleştirilmiştir. Buna göre hangi seçenekteki eşleştirme yanlıştır?
Cevap: D
A. Omurga  – Yarı oynar eklem
B. Kafatası  – Oynamaz eklem
C. Bacaklar  – Oynar eklem
D. Parmaklar – Oynamaz eklem

2. I. En küçük yapı birimlerine ayrılan besinlerin ince bağırsakta emilerek kana geçmesi
II. Midenin, kasılıp gevşeme hareketi ile mekanik, öz suyu ile kimyasal sindirim yapması
III. Dişlerde çiğneme hareketi ile mekanik sindirim yapılması
IV. Besinlerin yutaktan yemek borusuna iletilmesi
Yukarıda, vücuda alınan katı besinlerin sindirim sırasında geçirdiği bazı olaylar karışık olarak verilmiştir. Bu olayların doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C
A. II – I – III – IV
B. IV – III – II – I
C. III – IV – II – I
D. III – II – IV – I

3. Soluk alma sırasında aşağıdaki olaylardan hangisi gerçekleşmez?
Cevap: D
A. Göğüs boşluğu genişler.
B. Kaburgalar arasındaki kaslar kasılır.
C. Akciğerlerin hacmi büyür.
D. Diyafram kası gevşer.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 226-227-228-230-231-234. Cevapları Sevgi Yayınları

4. Aşağıdakilerden hangisi besinlerin yapı birimlerine ayrılmasında görev yapmaz?
Cevap: A
A. Safra sıvısı
B. Mide öz suyu
C. Pankreas öz suyu
D. Tükürük sıvısı

5. Büyük kan dolaşımının işlevi aşağıdakilerin hangisindedir?
Cevap: B
A. Kanı akciğerlere ulaştırmak
B. Yapı ve organlara besin ve oksijen taşımak
C. Kanı oksijence zenginleştirmek
D. Kanı akciğerlerden kalbe ulaştırmak

6. Oksijenin solunum sisteminde izlediği yol aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Cevap: C
A. Burun – soluk borusu – gırtlak – yutak- bronşçuklar – bronşlar – alveoller
B. Alveoller – bronşçuklar – bronşlar – soluk borusu – gırtlak – yutak – burun
C. Burun – yutak – gırtlak – soluk borusu – bronşlar – bronşçuklar – alveoller
D. Akciğerler – yutak – gırtlak – soluk borusu – bronşçuklar – bronşlar – alveoller


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Sevgi Yayınları

7. Aşağıdaki organlardan hangisi boşaltım yapmaz?
Cevap: D

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Sevgi Yayınları

8. Kan bağışı ve kan nakli ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B
A. Kan bağışı kandaki yağ oranının düşmesine yardımcı olur.
B. İsteyen herkes kan bağışında bulunabilir.
C. Kan nakli ancak aynı gruplar arasında gerçekleşir.
D. Kan bağışı toplumsal dayanışmayı artırır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 17-18 Cevapları Sevgi Yayınları

9. Aşağıda sindirim sisteminde görevli bazı organlara ait bilgi verilmiştir.
Cevap: B
• Su, mineral ve vitaminlerin son emiliminin gerçekleştiği organdır.
• Yağların sindirimi için gerekli olan safra salgısını üreten sindirime yardımcı organdır.
• Salgıladığı asit ve enzimlerin faaliyeti ile proteinlerin kimyasal sindirimini başlatan organdır.
Buna göre görevleri belirtilen organlar sı rasıyla aşağıdakilerden hangisidir?
A. İnce bağırsak – pankreas – mide
B. Kalın bağırsak – karaciğer – mide
C. Kalın bağırsak – pankreas – ağız
D. İnce bağırsak – karaciğer – ağız

10.Aşağıda verilen sindirim olaylarından hangisinde yanlışlık yapılmıştır?
Cevap: C
A. Şekerin dişler yardımıyla parçalanması fiziksel sindirimdir.
B. Proteinlerin ince bağırsakta en küçük yapı taneciklerine kadar parçalanması kimyasal sindirimdir.
C. Besinlerin midede kaslar yardımıyla bulamaç haline getirilmesi kimyasal sindirimdir.
D. Yağların ince bağırsakta enzim yardımıyla parçalanması kimyasal sindirimdir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.