Anasayfa
Ara Bul
27 Eylül 2021, 3:33

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 40-41-42. Sayfa MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40-41-42. Cevapları MEB Yayınları İki Doğal Sayının Ortak Bölenleri ve Ortak Katları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Soru: 8 adet defter ve 12 adet kalem kendi aralarında gruplara ayrılarak çocuklara dağıtılacaktır. Her bir çocukta eşit sayıda defter ve eşit sayıda kalem olacak şekilde kaç farklı paylaşım yapılabileceğini düşününüz ve açıklayınız.

Cevap:

Herkese 1er 1er dağıtma yapılabilir
Herkese 2ler 2şer dağıtma yapılabilir
Herkese 4er 4er dağıtma yapılabilir

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Soru: 48 ve 72 sayılarının ortak bölenlerini bulunuz.

Cevap:
48’in bölenleri→ 2, 3, 4, 6, 8, 12, 24
72’nin bölenleri→ 2, 3, 4, 6, 8, 12


Soru: Ağırlıkları 72 ve 64 kilogram olan çuvallardaki nohutlar eşit ağırlıklı paketlere konulacaktır. Buna göre bir paketteki nohutun ağırlığının kaç kilogram olabileceğini bulunuz

Cevap: 2, 4, 8


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 41 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Soru: Ali’nin 20 misketi, Can’ın 15 misketi vardır. Ceren’in ise Ali ve Can’ın misket sayılarının katı olan bir sayı kadar misketi vardır. Buna göre Ceren’in misket sayısı kaç olabilir?

Cevap: 60 olabilr.

20’nin katları→ 20, 40, 60…
15’in katları→ 15, 30, 45, 60…


Soru: 5 ve 9 sayılarının iki basamaklı ortak katlarını bulunuz.

Cevap: 45 ve 90 ortak katlarıdır.

5’in katları→ 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90…
9’un katları→ 9, 18, 27, 36, 45, 54,63, 72, 81, 90…


Soru:6 ve 9 sayılarının iki basamaklı ortak katlarını bulunuz.

Cevap: 18, 36, 54 ve 72 ortak katlarıdır.

6’nın katları→ 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48, 54, 60, 66, 72, 78, 84, 90…
9’un katları→ 9, 18, 27, 36, 45, 54,63, 72, 81, 90…


Soru: Bir kasadaki armutların sayısı 40 ile 60 arasındadır. Bu armutlar dörderli ve yedişerli olarak gruplara ayrılabildiğine göre kasadaki armut sayısı kaçtır?

Cevap: 7ve 4’ün en küçük ortak katları 28’dir.

7’nin katları→ 7, 14, 21, 28, 35…
4’ün katları→ 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28..


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 42 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Soru: 1. Yukarıda ölçüleri verilen dikdörtgen biçimindeki çim alan, eş kareler şeklinde bölgelere ayrılmak isteniyor. Buna göre eş şekildeki her bir parçanın kenar uzunluğunun kaç metre olabileceğini bulunuz.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 42 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Soru: 2. Taner, yukarıda verilen iki odun parçasını eşit uzunlukta ve hiç artmayacak şekilde parçalara ayırmayı düşünüyor. Parçaların kaç santimetre olabileceğini bulunuz.

Cevap: İki sayınında ortak böleni 5 olduğu için 5cm şeklinde parçalanabilir.


Soru: 3. Aynı hastanede çalışan doktorlardan Mehmet Bey 6 günde bir, Sinem Hanım 10 günde bir nöbet tutmaktadır. Bu iki doktor aynı gün nöbet tuttuktan kaç ay sonra tekrar birlikte nöbet tutar? (1 ay=30 gün)

Cevap:

6 . 10=60 gün sonra yani 2 ay sonra aynı gün nöbet tutarlar.


Soru: 4. Selin, aklından tuttuğu sayının 4 ve 3’e kalansız bölündüğünü söylüyor. Selin’in aklından tuttuğu sayı 30 ile 70 arasında olduğuna göre bu sayının kaç olabileceğini bulunuz.

Cevap: 36, 48, 60


Soru: 5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Cevap: A

A) 20 ve 30 sayılarının ortak bölenleri
1, 2 ve 5’tir.
B) 12 ve 18 sayılarının ortak bölenleri
1, 2 ve 3’tür.
C) 27 ve 42 sayılarının ortak bölenleri
1 ve 3’tür.
D) 16 ve 48 sayılarının ortak bölenleri
1, 2 ve 4’tür.


Soru: 6. Aşağıdaki sayı ikililerinden hangisinin ortak bölen sayısı en çoktur?

Cevap: B

A) 9 ve 12
B) 30 ve 40
C) 45 ve 65
D) 25 ve 75


Soru: 7. Çiçek dükkânı olan Gül Hanım, sardunyalarını altışarlı ve sekizerli grupladığında hiç sardunya artmıyor. Gül Hanım’ın dükkânında 300’den fazla sardunya olduğu bilindiğine göre en az kaç sardunya vardır?

Cevap: A

A) 312
B) 336
C) 348
D) 360


Soru: 8. Bir yarış pistinde iki araç başlangıç çizgisinden aynı anda ve aynı yöne doğru harekete başlamıştır. Birinci araç başlangıç noktasına 18 dakikada, ikinci araç ise başlangıç noktasına 24 dakikada geldiğine göre bu araçlar ilk kez kaç dakika sonra başlangıç noktasında tekrar yan yana gelir?

Cevap: C

A) 36
B) 54
C) 72
D) 96

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.