Anasayfa Kitap Cevapları
8 Ocak 2022, 0:40 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 100-102-103-104. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 100-102-103-104. Sayfa MEB Yayınları Mutlak Değer

2.Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 100 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Soru: Şekilde kuş ile balığın deniz seviyesine göre konumları verilmiştir. Buna göre kuş ve balığın deniz seviyesine olan uzaklıkları hakkında ne söyleyebiliriz?

Cevap: Kuşun deniz seviyesine olan uzaklığı 3, balığın ise -3’tür.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 102 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Sıra Sizde

Soru: Yeşim, proje ödevi olarak hazırladığı yol maketinde yolun kenarını birbirine eş parçalara ayırıp her bir noktayı yukarıdaki gibi bir tam sayı ile eşleştiriyor. Yol G ile D noktasında son bulmaktadır. Buna göre Yeşim K ve L araçlarını aynı anda, birbirine zıt yönde ve aynı sabit hızla hareket ettirirse:
a) Araçlar, hangi noktalarda başlangıç noktasından 3 br uzaklıkta olur?

Cevap: G  ve C


Soru: ) K ve L araçlarının aynı anda başlangıç noktasına eşit uzaklıkta oldukları noktaları eşlerseniz hangi nokta açıkta kalır?

Cevap: D


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 103 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Çalışma Sayfası

Soru: 1. Aşağıda verilen ifadelerin sonuçlarını yazınız

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 103 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Soru: 2. |∆| = 5 ise “∆” in alabileceği değerleri yazınız

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 103 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Soru: 3. Aşağıdaki boş bırakılan yerlere “ <, >, =” işaretlerinden uygun olanı yazınız.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 103 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Soru: 4. Aşağıda sizden istenen tam sayıları, sayı doğrusunda her iki tam sayı arasını
1 birim kabul ederek yanıtlayınız

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 103 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 104 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Soru: 1. |-8|, -100, |+8|, 1, 0 sayılarını küçükten büyüğe doğru sıralayınız.

Cevap: -100 < 0 < 1 < |-8| = |+8|


Soru: 2. |-3| < ∎ < |+6| ifadesinde “∎” yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelemez?

Cevap: C

A) 4 B) I-5I C) -4 D) I-4I


Soru: 3. Kemal, şekildeki gibi bir sayı doğrusunda 0 noktasına simetri aynası koyduğunda -1 ile 1, -2 ile 2, -3 ile 3 … noktalarının üst üste geldiğini görüyor. Buna göre Kemal, simetri aynasını -1 noktasına koyduğunda hangi noktalar üst üste gelir?

Cevap: -2,0  -3,1  -4,2   -5,4


Soru: 4. Ahmet mutlak değerinin sonucu 5, 4, 3, 2, 1 ve 0 olan sayıların her birini bir karta yazmak istiyor. Buna göre Ahmet’in kaç karta ihtiyacı vardır? Açıklayınız.

Cevap: 5,4,3,2,1,0,-1,-2,-3,-4,-5


Soru: 5. Sayı doğrusunda 3 tam sayısına 5 br uzaklıkta bulunan sayıları yazınız.

Cevap:

3+5 = 8
3-5 = -2
8 ve -2


Soru: 6. |n|=3, |z|=4, |e|=5, |g|=6 olduğuna göre 6, -5, -4, 5, -6, 5, 3 sayılarına karşılık gelen harfler sırasıyla yazıldığında hangi kelime oluşur?

Cevap: Gezegen


Soru: 7. Mutlak değeri 4’ten küçük olan tam sayıları yazınız.

Cevap: 3,2,1,0,-1,-2,-3


Soru: 8. Aşağıda verilen matematiksel ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:

(D) |+5| = 5
(Y)  -2 < -5
(Y) |-10| < +10
(D) |-19| < -20
(Y) -35 > |-20|
(Y) |-3| > -2
(D) |0| < |-1|
(D) -11 < -8

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.