Anasayfa Kitap Cevapları
6 Ocak 2022, 2:40 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 114-115-116. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 114-115-116. Sayfa MEB Yayınları Ondalık Gösterimi Verilen Sayılarda Problem Çözme

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 114 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Ondalık gösterimi verilen sayılarda virgülden sonra istediğimiz kadar sıfır yazmak işlemin sonucunu değiştirir mi?
Cevap: Hayır değiştirmez.


Sıra Sizde – 1

657,5 km yolun 125,6 km’si gidildikten sonra geriye 300 km kalması için kaç km daha yol gidilmelidir?
Cevap:

657,5 – 125,6 = 531,9
531,9 – 300 = 231,9 yol daha  gidilmelidir.


Sıra Sizde – 2

2,76 + 25,83 – 15,91 işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: 42,68


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 115 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 3

Litresi 20 lira olan zeytinyağından 3,5 litre alan bir kişi kaç lira öder?
Cevap:

20 . 35/10 = 70 TL


Sıra Sizde – 4

1 defterin 4,25 lira ve 1 kalemin 2,75 lira olduğu bir kırtasiyeden 2 defter ve 3 kalem alan kişi kaç lira öder?
Cevap:

2 . 425/100 = 8,5defter
3 . 275/100 = 8,25
8,5 + 8,25 = 16,75 TL


Sıra Sizde – 5

36 metrelik kumaş 0,72 metrelik parçalara ayrılıp her bir parça 3,5 liradan satılırsa kaç lira kazanılır?
Cevap:

36 : 72/100 = 50
50 . 35/10 = 175


Sıra Sizde – 6

Orkun, 52,6 cm genişliğindeki resim defterinin bir sayfasını iki eş parçaya ayırıp her parçaya farklı resimler çizmek istiyor. Buna göre Orkun’un ayırdığı bir parçanın genişliği kaç santimetre olur?
Cevap:

526/10 : 2 = 526/10 . 1/2 = 263/10
263/10 = 26,3


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 116 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. 15 litre sütten 2,5 kg peynir elde eden Fatma teyze, bu peynirlerin kilogramını 5,75 liraya satmaktadır. Buna göre Fatma teyze

a) 450 litre sütten kaç kg peynir elde eder?
Cevap:

450/15 = 30
30 . 25/10 = 75 kg


b) 86,25 lira kazanmak için kaç kg peynir satmalıdır?
Cevap:

8625/100 : 575/100
8625/100 x 100/575 = 8625/575 = 15
15 . 25/10 = 75/2 = 38,25


2. Kenan Bey’in ekim ayında doğal gaz faturası 92,32 lira, elektrik faturası ise
72,43 lira gelmiştir. Kenan Bey’in 150 lirası olduğuna göre faturaları ödemek için
kaç liraya daha ihtiyacı vardır?
Cevap:

92,32 + 72,43 = 164,75
164,75 – 150 = 14,75 TL


3. Kilogram fiyatı 8,90 lira olan zeytinden 0,5 kg satın alan Semra Hanım’ın ödeyeceği tutar kaç liradır?
Cevap: 8,90/2 = 4,45 TL


4. Anne, baba ve iki çocuktan oluşan bir ailenin boy uzunlukları yukarıda verilmiştir. Buna göre bu ailenin boy uzunluklarının toplamı kaç metredir?
Cevap:

1,59 + 1,28 + 1,75 + 1,35 = 5,97 m


5. 25 tane karpuzun 10 tanesi 5,45 liradan, kalanı ise 6,25 liradan satıldığında kaç
lira kazanılır?
Cevap: C) 148,25 TL
10 . 5,45 = 54,5
15 . 6,25 = 93,25
93,25 + 54,5 = 148,25 TL


6. Bir tırtıl 3,24 metre uzunluğundaki ağacı tırmanacaktır. Tırtıl, dakika başı 0,06 metre yol aldığına göre yerden ağacın tepesine kaç dakikada ulaşır?
Cevap: D) 54

3,24 / 0,06 = 54


7. 15 tanesi 26,25 lira olan bir çikolatanın tanesi kaç liradır?
Cevap: A) 1,75

26,25 / 15 = 1,75


8. 100 km’de 5,6 litre benzin tüketen bir otomobilin deposunda 2,4 litre benzin vardır. Bu aracın 300 km yol gidebilmesi için kaç litre benzine daha ihtiyacı vardır?
Cevap:  B) 14,4

56/10 . 3 = 168/10 = 16,8
16,8 – 2,4 = 14,4

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.