Anasayfa Kitap Cevapları
2 Nisan 2022, 23:02 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12-17-18. Cevapları Engürü Yayınları

Üslü İfadeler ve İşlem Önceliği Cevapları

1. ÜNİTE 1. BÖLÜM: DOĞAL SAYILARLA İŞLEMLER 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 12-13-14-15-16-17-18. Sayfa Engürü Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 12 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Mikroskopların büyütme gücünü ifade eden 1 000 000 sayısını farklı şekillerde yazabilir misiniz?
Cevap: Evet 10⁶ şeklinde yazabiliriz.


Bir sayıyı kendisiyle tekrar tekrar çarparak 1 000 000 sayısını elde etmek mümkün müdür? Eğer mümkünse tekrarlı çarpımı daha kısa ifade edebilir misiniz?
Cevap: Evet mümkündür. Bu sayıyı elde etmek için 10⁶ şeklinde kısaltarak yazabiliriz.


Kâğıdınızı ortadan ikiye katlayınız. Katlama çizgisinin ayırdığı bölge sayısını tabloya yazınız. Katladığınız kâğıdı tekrar ortadan ikiye katlayınız ve oluşan bölge sayısını tabloya yazınız. 3 ve 4. katlamaları da aynı şekilde yaparak tabloyu doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 12 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 


Oluşan bölge sayıları arasında bir ilişki var mıdır?
Cevap: Hepsi ilk katlamada oluşan bölge sayısının katıdır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 27. Cevapları Engürü Yayınları

Birinci katlamada oluşan bölge sayısını kendisiyle çarparak diğer katlamalardaki bölge sayılarını elde edebilir misiniz?
Cevap: Evet elde edebiliriz.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 17 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Hesap makineleri işlem önceliğine uygun sırayla işlem yapar mı?
Cevap: Günümüzde kullandığımız hesap makineleri işlem önceliğine göre hesaplama yapar.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

1. Aşağıdaki tekrarlı çarpımları üslü ifade olarak yazınız.
Cevap:

a. 5 · 5 · 5 · 5 · 5 · 5 · 5 · 5 ⇒ 5⁸
b. 18 · 18 ⇒18²
c. 1453 · 1453 · 1453 ⇒ 1453³
ç. 123 · 123 · 123 · 123 · 123 ⇒ 123⁵


2. Aşağıdaki tabloda boş bırakılan yerleri uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 


3. Aşağıdaki üslü ifadelerin değerlerini bulunuz
Cevap:

a. 1¹⁰ ⇒ 1
b. 0⁴ ⇒ 0
c. 2⁸ ⇒ 256
ç. 15¹ ⇒ 15
d. 10⁶ ⇒ 1 000 000
e. 7² ⇒ 49


4. 81 sayısını üç farklı üslü ifade şeklinde yazınız.
Cevap:

81 ⇒ 9 . 9 = 9²
81 ⇒­ 81¹ = 81
81 ⇒­ 3 . 3 . 3 . 3 = 3⁴

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 318-321-323-324. Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki ifadeleri inceleyiniz, hata var mıdır? Hata varsa düzeltiniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 


6. 4 katlı bir apartmanın her katında 4 daire ve her dairede 4 oda bulunmaktadır. Bu apartmandaki toplam oda sayısını üslü ifade şeklinde yazınız.
Cevap: 4³= 4 . 4 . 4= 64


7. Çok küçük canlıları görebilmek için 1 000 000 kez büyütme gücüne sahip mikroskoplar kullanılmaktadır. Büyütme gücü olan 1 000 000 sayısını üslü ifade şeklinde yazınız.
Cevap: 1 000 000= 10⁶


8. Hesap makinesi yardımıyla aşağıdaki üslü ifadelerin değerlerini hesaplayınız.
Cevap:

a. 4¹⁰ ⇒1 048 576
b. 10¹⁴ ⇒100 000 000 000 000
c. 15⁷ ⇒170 859 375
ç. 2586¹ ⇒2586


9. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 


10. Aşağıda verilen sonuçları elde edebilmek için uygun yerlere parantez koyunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.