Anasayfa Kitap Cevapları
2 Nisan 2022, 22:32 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126-131. Cevapları Engürü Yayınları

Oran Cevapları

3. ÜNİTE 2. BÖLÜM: ORAN 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 126-127-128-129-130-131. Sayfa Engürü Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 126 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Çevrenizde 800 : 1 gibi gösterilen ifadelerle karşılaştınız mı?
Cevap: .Çevremde 800 : 1 gibi ifadeler ile karşılaşmadım.


Sizce 800 : 1 gösteriminin okunuşu nasıldır? Bu gösterimi farklı bir şekilde yazacak olsaydınız nasıl yazardınız?
Cevap: 1/800 diye yazardım.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 131 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

1. Bir vazoda 12 tane gül, 8 tane karanfil, 7 tane papatya vardır. Bu vazoda başka çiçek olmadığına göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 131 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları


2. Yandaki noktalı kâğıt sarı, kırmızı, pembe ve mor renge boyanmıştır. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 131 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları (1)


3. Defne bir yarışmada Nihan’ın 2 katı, Esra da Defne’nin 3 katı puan almıştır. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 131 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları (2)


4. Bir torbada sadece limonlu ve portakallı şekerler vardır. Limonlu şekerlerin sayısının portakallı şekerlerin sayısına oranı 5/6’tir. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 131 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları (3)


5. Emre’nin mavi ve beyaz renkli misketleri vardır. Mavi renkli misket sayısının tüm misketlerinin sayısına oranı 3/10’tür. Emre’nin beyaz renkli misket sayısının mavi renkli misket sayısına oranını bulunuz.
Cevap:

10/10 – 3/10 = 7/10 → Beyaz renkli misket
7/3’tür.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 257-258-260. Cevapları MEB Yayınları

6. Bir koşucu 10 saniyede 100 metre koşmuştur. Bu sporcunun koştuğu mesafenin süreye oranını metre/saniye cinsinden bulunuz
Cevap: 100/10 = 10 m/sn


7. Bir bisikletli 5 saatte 135 kilometre yol gitmiştir. Bu bisikletlinin aldığı yolun geçen süreye oranını metre/saniye cinsinden bulunuz.
Cevap:

5 saat: 18000 sn
135 km:135000 m
135000/18000=15/2 m/sn


8. Aşağıdaki oranlardan birimli ve birimsiz olanları belirleyiniz ve altlarına yazınız
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 131 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.