Anasayfa Kitap Cevapları
2 Nisan 2022, 22:32 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 132-133-134. Cevapları Engürü Yayınları

6. Sınıf Matematik 3.Ünite Değerlendirme Cevapları

3. ÜNİTE 2. BÖLÜM: ORAN 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 132-133-134. Cevapları Engürü Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 132 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

1. 27/8 kesrinin ondalık gösterimi 3, olduğuna göre  sayısının rakamlarının toplamı kaçtır?
Cevap: D) 15

27/8 = 3,375
3 + 7 + 5 = 15


2. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) 5/11 = 0,45

5/11 = 0,45454545…


3. Çözümlenmiş hâli 8 · 10 + 5 · 0,1 + 7 · 0,001 olan ondalık gösterim aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 80,507


4.  Yukarıda bazı ondalık gösterimlerin onda birler basamağına yuvarlanmış hâlleri yanlarında verilmiştir. Verilenlerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: A) 1 (Yalnız I)


5. Aşağıdaki çarpma işlemlerinden hangisinin sonucu 37’den küçük bir sayıdır?
CevapC) 0,98 · 37 → 36,26

A) 1,2 · 37 → 44,4
B) 37 · 3,7 → 125,8
C) 0,98 · 37 → 36,26
D) 37 · 5,19 → 192,03


6. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi doğrudur?
Cevap: D) 5,84 · 1000 = 5840 → 5840

A) 7,29 · 10 = 729 → 72,9
B) 9,4 · 100 = 94 → 940
C) 12,357 · 1000 = 1235,7 → 12,357
D) 5,84 · 1000 = 5840 → 5840

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 102-110. Cevapları Engürü Yayınları

7. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B) 6 · 0,02


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 133 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

8. Dört arkadaş birlikte yemek yemişler ve 61,80 lira hesap ödemişlerdir.
Hesabı eşit şekilde paylaşan arkadaşlardan her biri kaç lira ödemiştir?

Cevap: D) 15,45
61.80/4=15.45


9. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) 78,3 ÷ 10 = 0,783
78,3/10=7,83


10. İçinde 1,5 litre su bulunan şişelerden 70 tane alan bir kişi, içinde 0,5 litre su bulunan şişelerden 100 tane alan bir kişiden kaç litre fazla su almış olur?
Cevap: D) 55
1,5.70=105
0,5.100=50
105-50=55


11. Açılış ücreti 4 lira olan bir taksinin taksimetresinde her 1 km için 2,90 lira ücret yazmaktadır.
Bu taksiyle 13 km giden bir kişi kaç lira ödeyecektir?

Cevap: C) 41,70
13.2,90=37,7
37,7+4=41,70


3.Ünite Değerlendirme Cevapları

12. Yandaki tabloda bir kırtasiyede satılan bazı ürünlerin fiyatları verilmiştir. Bu fiyatlara göre 2 defter, 4 kalem ve silgi alan bir kişi kasiyere 25 lira vermiştir. 2,95 lira para üstü alan bu kişi kaç tane silgi almıştır?
Cevap: C) 3
5,40.2=10,80
2,25.4=9
25-2,95=22,05
10,80+9=19,80
22,05-19,80=2,25
2,25/0,75=3


13. 6. sınıflarda haftalık 35 ders saatinin 6 ders saati seçmeli derslere ayrılmıştır.
Buna göre haftalık seçmeli ders saatinin seçmeli olmayan derslerin toplam saatine oranı nedir?

Cevap:  A) 6 : 29

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72-76-77. Cevapları Engürü Yayınları

14. Bir okuldaki kadın öğretmenlerin sayısı, erkek öğretmenlerin sayısının 2 katıdır. Bu okuldaki erkek öğretmenlerin sayısının tüm öğretmenlerin sayısına oranı nedir?
Cevap: B)1/3


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 134 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

15. Bir otobüsteki kadın yolcu sayısının erkek yolcu sayısına oranı 7/8’dir.
Bu otobüsteki tüm yolcuların sayısının kadın yolcu sayısına oranı nedir?

Cevap:  D)15/7


16. Bir kenar uzunluğu 9 cm olan karenin çevre uzunluğunun bir kenar uzunluğu 8 cm olan eşkenar üçgenin çevre uzunluğuna oranı nedir?
Cevap: D)3/2
36/24=3/2


17. Aşağıdakilerden hangisi birimsiz oran şeklinde yazılabilir?
Cevap: A)7km/300cm


18. Yandaki tabloda dört karışımı oluşturan tahin ve pekmez miktarları verilmiştir. Verilenlere göre hangi karışımdaki tahin oranı en yüksektir?
Cevap:  A) I


19. 0,8 kg’lık bir salata için 25 cL limon suyu kullanılmıştır.
Bu salatanın miktarının kullanılan limon suyunun miktarına oranı kaç kg/cL’dir?

Cevap: A)4/125


20. Bir bisikletli 21 km uzunluğundaki pistte 2 tur atmıştır.
2 turu toplam 1,5 saatte bitiren bisikletlinin aldığı yolun geçen süreye oranı kaç m/sn. dir?

Cevap: D) 70/9
42 km/1,5 saat= 70 m /9 sn.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.