Anasayfa Kitap Cevapları
17 Nisan 2022, 15:12 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 136-141-142-143. Cevapları Engürü Yayınları

Cebirsel İfadeler Cevapları

4. ÜNİTE 1. BÖLÜM: CEBİRSEL İFADELER 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 136-141-142-143. Sayfa Engürü Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 136 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Maksimum kalp hızınızı hesaplayınız. Bu hesaplama yöntemini herkesin kullanabileceği şekilde kısaca nasıl ifade edebilirsiniz?
Cevap: Cevap: 220-11 = 209
Bu hesaplama, 220 sayısından yaşımızı çıkarmak ile hesaplanır. 11 aşında olduğumdan dolayı 220’den 11’i çıkararak  209 sonucuna ulaştık.


Kırtasiyeden alabileceğiniz üç ürün ve fiyatını belirleyerek tabloya yazınız. Yazdığınız ilk üründen 2, ikinci üründen 3 ve üçüncü üründen 4 tane alındığında kaç lira ödeneceğini hesaplayınız ve tablodaki “Ödenecek Para” kısmına yazınız. Ürünlerin fiyatını bilmediğinizi düşünerek sayıların yerine istediğiniz harfleri yazınız. Bu harflere göre 2, 3 ve 4 ürün için ödenecek parayı temsil eden ifadeler ne olurdu? Tabloya yazınız.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-Enguru-Yayinlari-Sayfa-136-Ders-Kitabi-Cevaplari


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 141 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

ARAŞTIRINIZ-DÜŞÜNÜNÜZ

Cebirsel ifadelerde genellikle değişken olarak x harfinin kullanılmasının nedenini araştırınız.
Cevap: Cebirler Araplar tarafından geliştirilmiştir. İlk Cebir kitabı olan ve El-Harezmi tarafından yazılan “El’Kitab’ül-Muhtasar fi Hısab’il Cebri ve’l-Mukabele” kitabında bilinmeyen yerine el-Şeylan yazılıydı bu da bizde “bilinmeyen şey” anlamına gelmektedir. İspanyolcaya çevrilirken “Ş” yerine “Kai” harfi kullanıldı. Bu da bizde latin alfabesine çevrildiği zaman “X” olarak çevrilmiştir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 276-277-280-281. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 142 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

1. Aşağıdaki ifadelere uygun cebirsel ifadeleri yazınız.
Cevap:

a. Bir sayının 14 fazlası: x + 14
b. İlker’in yaşının yarısı: y/2
c. Bir miktar bilyenin 5 fazlasının 5 katı: (a+5) x 5
ç. 40 dakikalık bir sınavda kalan süre: 40 – z
d. Murat’ın yaşının 3 eksiğinin karesi: (m-3)²
e. Ece’den 2 yıl sonra doğan kardeşinin yaşının 5’te 1’i: k-2/2
f. 80 liralık hesabı eşit şekilde paylaşan bir grup arkadaşın her birine düşen miktar: 80/x

2. Aşağıdaki cebirsel ifadelere uygun ifadeler yazınız.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-Enguru-Yayinlari-Sayfa-142-Ders-Kitabi-Cevaplari

3. Aşağıdaki cebirsel ifadelerin değişkenlerini, terimlerini, katsayılarını ve sabit terimlerini yazınız.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-Enguru-Yayinlari-Sayfa-142-Ders-Kitabi-Cevaplari1

4. Aşağıda verilen cebirsel ifadelerdeki benzer terimleri belirleyiniz
Cevap:

a. 3x + 4y + 5 − 6x → 3x ve − 6x
b. 5e + 4g + 7e − 13e → 5e, 7e ve − 13e
c. 13 − 2y + 4z +2z → 4z ve 2z
ç. 12k − 8m − 3m + 21k → 12k ve 21k, − 8m ve − 3m

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 238-241-242. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 143 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

5. Aşağıdaki cebirsel ifadelerin belirtilen sayılara karşılık gelen değerlerini bulunuz.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-Enguru-Yayinlari-Sayfa-143-Ders-Kitabi-Cevaplari

6. Aşağıdaki cebirsel ifadeleri x = 3 için değerleriyle eşleştiriniz.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-Enguru-Yayinlari-Sayfa-143-Ders-Kitabi-Cevaplari1

7. Bir kenarının uzunluğu a santimetre olan karenin çevre uzunluğunu bulunuz.
Cevap: Çevre uzunluğu = 4a

8. Aşağıdaki cebirsel ifadelere eşit olan ifadeler yazınız
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-Enguru-Yayinlari-Sayfa-143-Ders-Kitabi-Cevaplari3

9.  x olmak üzere aşağıdaki modellere karşılık gelen cebirsel ifadeleri yazınız.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-Enguru-Yayinlari-Sayfa-143-Ders-Kitabi-Cevaplari4

10. Aşağıdaki cebirsel ifadeleri modelleyiniz. Cebirsel ifadelerin neyi ifade ettiğini açıklayınız
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-Enguru-Yayinlari-Sayfa-143-Ders-Kitabi-Cevaplari5

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.