Anasayfa Kitap Cevapları
20 Eylül 2022, 1:08 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 139-141-142. Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 139-141-142. Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Veri Toplama ve Değerlendirme konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 139-141-142 cevapları konusunu paylaştık. Veri Toplama ve Değerlendirme konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Veri Toplama ve Değerlendirme Cevapları

4. ÜNİTE 1. Bölüm Cebirsel İfadeler 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 139-140-141-142. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 139 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Hazır mıyız?

Tübitak Bilim Fuarı’na hazırlanan bir okuldaki öğrenciler, etkinliklerini simgeleyen tasarımları tişörtlerin üzerine bastırmak üzere çalışmalar yapacaktır. Tasarımı yapacak öğrenciler tişörtlerin renk ve modelleri hakkında araştırma yapmak istemektedir. Bu araştırmanın yapılacağı grubun özelliği ne olmalıdır? Grup seçimlerinde nelere dikkat edilmelidir? Düşününüz ve açıklayınız.
Cevap:

  • Anket yapmak
  • Örneklemek
  • Gruplara sorulacak soruları belirlemek
Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 44-46-47. Cevapları KOZA Yayınları

Sıra Sizde – 1

Aşağıda verilen bir veri grubuna ait bu araştırma sorusunu iki veri grubuna ait araştırma sorusu olarak değiştiriniz.
Cevap: Okulda bulunan kız öğrenciler ve erkek öğrencilerin kan grupları nelerdir?


Sıra Sizde – 2

Aşağıda verilen bir veri grubuna ait bu araştırma sorusunu iki veri grubuna ait araştırma sorusu olarak değiştiriniz.
Cevap: 2017 yılında Ege bölgesine gelen kadın ve erkek turistler en çok ziyaret ettikleri yerler nelerdir?


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 141 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 3

Yukarıda verilen sütun grafiğindeki eksiklikleri tamamlayınız
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-141-Ders-Kitabi-Cevaplari


Sıra Sizde – 4

Yukarıda verilen sütun grafiğindeki verileri sıklık tablosu ile gösteriniz.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-141-Ders-Kitabi-Cevaplari1


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 142 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Konu Değerlendirme

Grafikte A okulunun öğretmenlerinin en çok dinlediği müzik türleri verilmiştir. Grafiğe göre 1, 2, 3 ve 4. soruları cevaplayınız.

1. En çok dinlenen müzik türü hangisidir?
Cevap: En çok dinlenen müzik türü Türk poptur.

2. En az dinlenen müzik türü hangisidir?
Cevap: En az dinlenen müzik türü yabancıdır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 70-71-72-73-74. Cevapları MEB Yayınları

3. Toplam öğretmen sayısı kaçtır?
Cevap: 4 + 8 + 8 + 6 + 6 + 10 + 4 = 46


4. Aşağıda numaralar ile verilen ifadeleri harf ile verilen ifadelerle eşleştiriniz
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-142-Ders-Kitabi-Cevaplari


Aşağıdaki sütun grafiğine göre 5, 6, 7 ve 8. soruları cevaplayınız.

5. En az tercih edilen ulaşım aracı hangisidir?
Cevap: A) Taksi


6. En fazla tercih edilen ulaşım aracı hangisidir?
Cevap: C) Vapur


7. Kadınlar arasında en çok tercih edilen ulaşım aracı ile en az tercih edilen ulaşım aracı arasında kaç kişilik fark vardır?
Cevap: A) 30
Vapur→ 35
Taksi→ 5
35 – 5 = 30


8. Erkekler arasında en çok tercih edilen ulaşım aracı ile en az tercih edilen ulaşım aracı arasında kaç kişilik fark vardır?
Cevap: A) 30
Vapur→ 35
Taksi→ 5
35 – 5 = 30

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.