Anasayfa Kitap Cevapları
6 Ocak 2022, 13:39 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 152-153-156. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 152-153-156. Sayfa MEB Yayınları 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 152 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdakilerden hangisi iki veri grubunu araştırmaya yönelik bir sorudur?
Cevap: D) Sınıfımızda matematik dersinde kız öğrenciler mi yoksa erkek öğrenciler mi daha yüksek not almıştır?

2. Aslı, matematik dersinin ilk iki sınavından 75 ve 90 almıştır. Sınavlarının ortalamasının 85 olabilmesi için üçüncü sınavdan kaç almalıdır?
Cevap: A) 90
75 + 90 + x/3 = 85
165 + x = 255
x = 90

3. Bir fırıncının hafta içi pide satış sayıları sırasıyla 50, 55, 60, 70, 100’dür. Bu fırıncının hafta içi günlük pide satış ortalaması kaçtır?
Cevap: C) 67
50 + 55 + 60 + 70 + 100 = 335
335 ÷ 5 = 67

4. Kasım ayında kullanılan kalem sayısı tablodaki verilerin açıklığını değiştirmediğine göre kasım ayında kaç kalem kullanılmış olamaz?
Cevap: A) 8
Açıklık→ 7-3= 4
Sayı 3’ten küçük, 7’den büyük olamaz.


Aşağıdaki sütun grafiğine göre 5, 6, 7 ve 8. soruları cevaplayınız.

5. Gezi için en çok İstanbul’u tercih eden sınıf hangisidir?
Cevap: C) 7. sınıf

6. Gezi için en az İzmir’i tercih eden sınıf hangisidir?
Cevap: B) 6. sınıf

7. Gezi için İzmir’i tercih eden öğrenci sayılarının açıklığı kaçtır?
Cevap: D) 20
30 – 10 = 20

8. Gezi için İstanbul’u tercih eden öğrenci sayılarının ortalaması kaçtır?
Cevap: C) 15
15 + 15 + 25 + 5 = 60
60 ÷ 4 = 15’tir


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 153 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9. x lirası olan Nurgül Hanım, fiyatları aynı olan 3 etek satın aldığında 15 lirası artıyor. Bir eteğin fiyatının kaç lira olduğunu gösteren cebirsel ifade aşağıdakilerden
hangisidir?
Cevap:  C) x-15/3

10. Selen’in a tane tokası vardır. İpek’in tokalarının sayısı ise Selen’in tokalarının sayısının 2’de 1’inden 6 fazladır. Buna göre İpek’in tokalarının sayısını gösteren cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) a/2 +6

11. Sinan’ın 10 lirası daha olsaydı tanesi y lira olan kitaplardan 3 tane alabilecekti. Sinan’ın parası aşağıdaki cebirsel ifadelerden hangisiyle gösterilir?
Cevap: B) 3y – 10

12. Eşkenar üçgen şeklinde bir bahçesi olan Hasan Bey’in bahçesinin bir kenar uzunluğu z birimdir. Bahçesini iki sıra telle çevirmek isteyen Hasan Bey’in kullanacağı telin uzunluğunu veren cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 6z

13. 2x + 5 cebirsel ifadesine uygun sözel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Bir sayının 2 katının 5 fazlası

14. Dikildiğinde b santimetre olan fidan, her yıl 4 santimetre uzamaktadır. Bu fidanın 3 yıl sonraki boy uzunluğunu gösteren cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  D) b + 12
3 yıl ve her yıl 4 cm uzadığına göre: 4 . 3= 12

15. 5a – 3 cebirsel ifadesinin a = 5 için değeri kaçtır?
Cevap: B) 22
a = 5 için;
5.5 -3 = 25-3 = 22

16. 7k – 3s + 4m – 8 cebirsel ifadesi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) 3 terimi vardır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 156 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

MATEMATİK OYUNLARI

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-156-Ders-Kitabi-Cevaplari

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.