Anasayfa Kitap Cevapları
3 Nisan 2022, 0:47 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 159-162-163. Cevapları MEB Yayınları

Bölme İşlemi İle Kesir İlişkisi Cevapları

3. ÜNİTE ONDALIK GÖSTERİM 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 159-162-163. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 159 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Şişelerin içindeki suyun litre olarak gösterimini şişe üzerindeki etikete basmak isteyen şirket, kesir veya ondalık ifadelerden hangisini kullanmalıdır? Su şirketine gelen başka talepler neler olabilir?
Cevap: Kesirli ifadeler ondalık gösterim ile  gösterilmelidir.


10 cm uzunluğundaki kurdelelerinizi ortadan ikiye katlayıp kat yerinden kesiniz.
• Kesilen parçaları üst üste koyunuz.
• Üst üste koyduğunuz iki parçayı, ortadan ikiye katlayıp kat yerinden kesiniz. 10 cm uzunluğundaki kurdeleyi iki kez kestiğinizde elinizde kaç parça kurdele oldu?
• Kesilen kurdelerin her bir parçasını cetvel yardımıyla ölçünüz.
• Yaptığınız kesme işlemlerinin sonuçlarını aşağıdaki tablo içine yazınız.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-159-Ders-Kitabi-Cevaplari


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 162 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1- Aşağıda verilen kesirlerin ondalık gösterimini, paydayı 10 ve 10’un kuvvetleri şekline getirerek bulunuz.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-162-Ders-Kitabi-Cevaplari


2. Aşağıda verilen kesirlerin ondalık gösterimini, pay ile paydayı sadeleştirerek
bulunuz.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 162 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


3. Aşağıda verilen kesirlerin ondalık gösterimini, bölme işlemi ile bulunuz
Cevap:

a) 3/5 ⇒ 0,6
b) 3/20 ⇒  1,5
c) 7/5 ⇒  1,4
ç) 51/50 ⇒  1,02
d) 24/5 ⇒  4,8
e) 64/5 ⇒  12,8

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 115-118-119. Cevapları MEB Yayınları

4. Aşağıda verilen kesirlerin devirli ondalık gösterimini bulunuz.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-162-Ders-Kitabi-Cevaplari1


5. Aşağıda ondalık gösterimi verilen sayıları kesir olarak yazınız.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-162-Ders-Kitabi-Cevaplari3


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 163 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Yandaki eş parçalara bölünmüş şekilde, boyalı kısma karşılık gelen kesrin ondalık gösterimini bulunuz.
Cevap:  1/4 = 0,25


2. 7,23 devirli ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Cevap: C) 7,2323…


3. Yanda verilen eş parçalara bölünmüş şekilde, boyalı kısma karşılık gelen kesrin devirli ondalık gösterimini bulunuz.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-163-Ders-Kitabi-Cevaplari


4. Aşağıdaki kesirleri, Roma rakamları ile verilen gösterimlerle eşleştiriniz
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-163-Ders-Kitabi-Cevaplari3


5. Osman Usta 0,72 kg peynir kullanarak 48 adet peynirli poğaça yapmaktadır. Osman Usta’nın bir peynirli poğaça için kaç kilogram peynir kullandığını bulunuz.
Cevap: 0,72 . 48 = 34,56 kg.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 125. Cevapları Engürü Yayınları

6. Derya okula başlarken aldığı 32 adet kalem için 24 TL ödemiştir. Derya’nın bir kalem için kaç TL ödediğini bulunuz.
Cevap: 24/32 = 0,75 TL

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.