Anasayfa Kitap Cevapları
3 Nisan 2022, 0:46 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170-171. Cevapları MEB Yayınları

Ondalık Gösterimleri Verilen Sayıları Yuvarlama Cevapları

3. ÜNİTE ONDALIK GÖSTERİM 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 170-171. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 170 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıda ondalık gösterimleri verilen sayıları istenilen basamağa yuvarlayınız
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-170-Ders-Kitabi-Cevaplari


2. Ondalık gösterimi verilen sayıları belirtilen basamağa sayı doğrusunu kullanarak yuvarlayınız
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-170-Ders-Kitabi-Cevaplari1-1


3. 2,73☐ ondalık gösterimi yüzde birler basamağına yuvarlandığında sayının yaklaşık değeri 2,74 olarak bulunuyor. Buna göre “☐” yerine gelebilecek rakamları yazınız
Cevap: 5, 6, 7, 8, 9


4. 4,3∆8 ondalık gösterimi onda birler basamağına yuvarlandığında sayının yaklaşık değeri 4,3 olarak bulunuyor. Buna göre “∆” yerine gelebilecek rakamları
yazınız.

Cevap:  1, 2, 3, 4.


5. 1, 2, 5, 7 rakamlarını birer kez kullanarak oluşturulacak:

a) En küçük sayının ondalık gösterimini yüzde birler basamağına yuvarlayınız
Cevap:  1, 2, 3, 4.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 232. Cevapları Engürü Yayınları

b) 5’ten büyük, en küçük sayının ondalık gösterimini onda birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap:  1, 2, 3, 4.

c) 7’den küçük, en büyük sayının ondalık gösterimini birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap:  1, 2, 3, 4.


6. 0, 2, 3, 8 rakamlarını birer kez kullanarak oluşturulacak:

a) En küçük sayının ondalık gösterimini yüzde birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 0,238 → 0,24

b) 3’ten küçük, en büyük sayının ondalık gösterimini birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 2,830 → 3

c) 0’dan büyük, en küçük sayının ondalık gösterimini onda birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 2,830 → 3


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 170 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıda ondalık gösterimi verilen sayıların yaklaşık değerlerinin karşılarındaki hangi basamağa yuvarlandığını bularak oklar yardımıyla eşleştiriniz.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-171-Ders-Kitabi-Cevaplari


2. Aşağıdaki ifadelerin başına doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 15,327’nin yaklaşık değeri 15,33 → Yüzde birler basamağına yuvarlanmıştır
(Y) 8,047’nin yaklaşık değeri 8 → Onda birler basamağına yuvarlanmıştır.
(Y) 3,726’nın yaklaşık değeri 3,7 → Yüzde birler basamağına yuvarlanmıştır.
(D) 26,405’in yaklaşık değeri 26,41 → Yüzde birler basamağına yuvarlanmıştır.
(Y) 0,508’in yaklaşık değeri 0,51 → Onda birler basamağına yuvarlanmıştır.(D) 3,87’nin yaklaşık değeri 3 → Birler basamağına yuvarlanmıştır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36-41-42. Cevapları Engürü Yayınları

3. Ondalık gösterimi 23,502 olan sayıyı hangi basamaklara yuvarlarsanız sonuçları eşit çıkar? Eşit çıkma sebebini arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Onda birler basamağına ve birler basamağına yuvarlarsak sonuç 24 olur ve eşit olur.


4. 2014 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye’de hekim başına düşen kişi sayısı 572,911’dir. Türkiye’de hekim başına düşen kişi sayısını birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 572,911 → 573


5. Aşağıda ondalık gösterimi verilen sayılardan hangisi yüzde birler basamağına yuvarlandığında sonuç 30,38 olur?
Cevap: D) 30,378

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.