Anasayfa Kitap Cevapları
15 Aralık 2022, 13:06 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170-172-173-174-176. Cevapları KOZA Yayınları

Komşu, Tümler, Bütünler ve Ters Açılar Cevapları

5. Ünite: Geometri ve Ölçme / Açılar 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170-171-172-173-174-175-176. Cevapları KOZA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 170 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Yukarıdaki masa saatini ve makası inceleyiniz. Masa saatindeki akrep ile yelkovanın, yelkovan ile saniye göstergesinin oluşturduğu açıları söyleyiniz. 
Cevap: Akrep ile yelkovanın oluşturduğu açı dar açıdır. Yelkovan ile saniye arasındaki açı da dar açıdır.

AOC açısının hangi açılardan oluştuğunu söyleyiniz.
Cevap:  AOCX açısı geniş açıdır. 

Makasın kollarının kesişmesi ile oluşan ve birbiri ile ters yönde olan açıları gösteriniz.
Cevap:  

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 170 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 172 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Uygulama Basamakları

 Kareli kâğıdınıza bir geniş açı çiziniz. Bu açıyı adlandırıp sembolle gösteriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 172 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Oluşan açının köşesinden bu açının kollarının arasında kalacak şekilde bir ışın çiziniz ve bu ışını adlandırınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 172 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Oluşan açıları söyleyiniz. Bu açılardan komşu olanları belirleyiniz
Cevap: m(BAP), m(PAC). Ortak olan kenar olan açılar komşudur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 104-106-107. Cevapları KOZA Yayınları

Kareli kâğıdınızda bir dar açı oluşturunuz. Açıölçeriniz ile bu açıyı ölçünüz. Ölçüsünün kaç derece olduğunu söyleyiniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 172 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

 

Oluşturduğunuz açıya komşu tümler olan bir açı çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 172 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Komşu ve komşu tümler açıların özelliklerini söyleyiniz.
Cevap: Herhangi iki açı hem komşu açısı hemde tümler açı ise komşu tümler açısı olmaktadır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 173 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Uygulama Basamakları

Kareli kâğıdınıza bir dar açı çiziniz. Bu açıyı adlandırıp sembolle gösteriniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 173 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Bu açının köşesinden öyle bir ışın çiziniz ki oluşan iki açı hem komşu hem de bütünler olsun.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 173 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Komşu ve komşu bütünler açıların özelliklerini belirtiniz.
Cevap: Herhangi iki açı hem komşu açısı hemde tümler açı ise komşu tümler açısı olmaktadır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 174 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Uygulama Basamakları

Yukarıda görüldüğü gibi dosya kâğıdının karşılıklı köşelerini birleştiren iki doğru oluşturunuz. Şekilde oluşan açıları adlandırıp sembolle gösteriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 174 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Adlandırdığınız açılardan köşeleri ortak, kolları aynı doğrultuda ve zıt yönlü olan açıları belirleyiniz.
Cevap: m(AED), m(DEC), m(CEB), m(AEB)

Böyle açılara ne denildiğini ve bu açıların özelliklerini söyleyiniz.
Cevap: Böyle açılara ters açılar denmektedir. Ters açılarda açıların büyüklüğü eşit, köşeleri ortaktır. Zıt yönlüdürler.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158-159-160-161-162. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 176 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. Aşağıdaki açıları adlandırıp sembolle gösteriniz. Bu açılardan komşu açı olanları belirleyiniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 176 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


2. Komşu olan iki açının ölçüleri toplamı 108°dir. Bu açılardan birinin ölçüsü 48° olduğuna göre diğer açının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: 108 – 48 = 60°


3. Aşağıdaki açılardan tümler açı olanları açıölçerinizi kullanarak belirleyiniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 176 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


4. Aşağıdaki açılar komşu tümler açılardır. Verilenlerden yararlanarak diğer açıların ölçülerini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 176 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


5. Komşu tümler olan iki açıdan birinin ölçüsü, diğerinin ölçüsünden 12° fazladır. Bu açıların ölçülerini bulunuz.
Cevap:

x + (x+12) = 90°
2x + 12 = 90
2x = 78°
x = 39°


6. Aşağıdaki açılar komşu bütünler açılardır. Verilenlerden yararlanarak diğer açıların ölçülerini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 176 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


7. Yandaki pencere kanadının açıklığı 36°dir. Bu pencere kanadının pencere ile dik açı oluşturması için kaç derecelik bir açı kadar daha açılması gerekir?
Cevap:

Dik açı 90° olduğu için
90 – 36 = 54° daha açılması gerekir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.