Anasayfa Kitap Cevapları
25 Nisan 2022, 20:17 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172-177-178. Cevapları Engürü Yayınları

Komşu, Tümler, Bütünler ve Ters Açılar Cevapları

5. ÜNİTE 1. BÖLÜM: AÇILAR 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 172-177-178. Sayfa Engürü Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 172 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Yandaki dönme dolap görselini inceleyiniz. Dönme dolabı oluşturan parçaların arasındaki açılar hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Cevap: Dönme dolabın parçaları arasındaki açılar dar açıyı oluşturmaktadır.

Sizce parçalar arasında ölçüleri toplamı 90° veya 180° olan açılar oluşur mu?
Cevap: Evet 90° ve 180°’yi oluşturan toplam açılar vardır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 177 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

ARAŞTIRINIZ – DÜŞÜNÜNÜZ

Açıölçer kullanmadan tümler ve bütünler açıları nasıl oluşturabilirsiniz?
Cevap: Tümler açı dik açı yani 90°’dir. Bütünler açı ise 180° olarak geçmektedir. Bu açıları  çizmek için bir merkez belirler sağa-yukarı şeklinde veya tersi bir şekilde çizerek tümler açıyı oluştururuz. Bütünler açıyı ise merkezden sağa ve sola birer çizgi çekerek oluşturmuş oluruz.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 207-208. Cevapları MEB Yayınları

SIRA SİZDE

1. Aşağıdaki ABC ile CBD açılarından komşu olanların başındaki kutucuğa “✓” işareti koyunuz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 177 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları


2. Yandaki şekilde komşu olan açıları belirleyiniz
Cevap:

KPL ile LPN
MON ile MOP


3. Aşağıda ölçüsü verilen açıların tümler açılarının ölçülerini bulunuz.
Cevap:

a. 90° – 7°= 83°
b. 90° – 13°= 77°
c. 90° –  29°= 61°
ç. 90° –  56°= 34°
d. 90° –  75°= 15°
e. 90° –  89°= 1°


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 178 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

4. Aşağıda ölçüsü verilen açıları bütünler açıları ile eşleştiriniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 178 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları


5. 35° lik açının komşu tümleri olan açının ölçüsünü bulunuz ve bu iki açıyı çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 178 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları


6. 111° lik açının komşu bütünleri olan açının ölçüsünü bulunuz ve bu iki açıyı çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 178 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları


7. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin ölçüsünden 10° fazladır. Bu iki açının ölçüsünü bulunuz.
Cevap: 40° ve 50°

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 2022

8. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin 8 katıdır. Bu iki açının ölçüsünü bulunuz.
Cevap: 20° ve 160°


9. D noktasında kesişen AB ve CE doğrularının oluşturduğu açılardan verilmeyenlerin ölçüsünü bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 178 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları


10. Yandaki şekilde KN ve ML doğruları O noktasında kesişmektedir. m(LON) = 156° ve m(KOP) = 117° olduğuna göre POM’nın ölçüsünü bulunuz.
Cevap: 39°


11. Yandaki şekilde AB, CD ve EF doğruları O noktasında kesişmektedir. AB doğrusu, EF doğrusuna dik ve m(BOS) =43° olduğuna göre COE ‘nın ölçüsünü bulunuz. 
Cevap: 90° + 43 = 133°

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.