Anasayfa Kitap Cevapları
29 Eylül 2022, 21:05 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 18-19-20. Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 18-19-20. Sayfa MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İşlem Önceliği gibi konuların da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 18-19-20 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

İşlem Önceliği Cevapları

1. ÜNİTE 1. Bölüm Doğal Sayılarla İşlemler 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18-19-20. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları MEB Yayınları

120 – 4² . 5 işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

4² = 16
16 . 5= 80
120 – 80 =40


45 + 3 . 24 işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

24 = 16
16 . 3 = 48
45 + 48 = 93


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları MEB Yayınları

(3 + 7) . 4 – 9 ÷ 3² işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

3 + 7= 10 10 . 4= 40
3² = 9 9/9=1
40 – 1 = 39


48 ÷ (12 – 4) + 7 · 2 işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

12 – 4=8
7 . 2= 14
48/8=6
6 + 14 = 20

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 110-111-112-113. Cevapları MEB Yayınları

(160 – 40) ÷ 2² · 2 + 10 işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

160 – 40 = 120
2 . 2 . 2=8 120/8= 15
15 + 10=25


24 · 3 – 16 ÷ 4 + 45 işleminin sonucu 10² den kaç fazladır?
Cevap:

24 . 3= 72 16/4=4
72 – 4 + 45= 113
10² = 100
113 – 100= 13 fazladır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap:

• İçerisinde üslü ifade, toplama ve çarpma işlemi bulunan işlemde işlem önceliğine göre önce üslü ifade, sonra çarpma sonra da toplama işlemleri yapılır.
• İçerisinde çıkarma, bölme işlemi ve parantez içi işlem bulunan durumlarda işlem önceliğine göre önce parantez içi sonra bölme sonra da çıkarma işlemi yapılır.
• Aynı işlem önceliği sırasına sahip işlemler soldan sağa doğru sırayla yapılır.


2. Aşağıdaki noktalı yerlere “<“, “>” ve “=” sembollerinden uygun olanı yazınız.
Cevap:

4 · 5 – 2 > 4 · (5 – 2)
16 ÷ 4 · 2 < 16 · 4 ÷ 2
5 + 12 ÷ 3 = 12 ÷ 3 + 5
(9 – 2) · 4 > 9 – 2 · 4


3. Aşağıda verilen işlemin sonucunu bulunuz.
Cevap: 40 – (70 + 2³) ÷ 2 = ?

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88-89-92. Cevapları MEB Yayınları

40 – (78) /2
40 – 36 =4


4. Aşağıdaki işlemleri doğru sonuçları ile eşleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları MEB Yayınları


I. 23 + 2 · 3 = 12
II. 25 · 2 – 10 = 40
III. (32 ÷ 4) · 2 = 16
IV. 125 – (5 + 3 · 2) = 110
5.Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Cevap: B

A) I ve IV.
B) II ve III.
C) Yalnız III.
D) I, II ve III.


6. İşlem önceliği kurallarını uygulayan hesap makinesinde sırayla 14, -, 10, +, 8, ÷, 2 tuşlarına basılırsa ekranda hangi sayı görünür?
Cevap: A) 8

A) 8
B) 9
C) 12
D) 13


7. 25 + 52 · 3 + 102 – (15 + 12 · 4)işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: C

A) 117
B) 127
C) 137
D) 147


8. 81 ? 27 ? 9 = 84
Yukarıdaki işlemde “?” ve “?” yerine gelecek işlem sembolleri sırasıyla hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Cevap: B

A) – ·
B) + ÷
C) + ·
D) · –

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.