Anasayfa Kitap Cevapları
2 Nisan 2022, 23:36 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 180-182-183. Cevapları MEB Yayınları

Ondalık Gösterimleri 10, 100, 1000 İle Kısa Yoldan Çarpma ve Bölme İşlemi Cevapları

3. ÜNİTE ONDALIK GÖSTERİM 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 180-182-183. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 180 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1 ton zeytinyağı 12 800 TL ise 1 kilogram zeytinyağı kaç lira olur?
Cevap: 1 Ton 1000 kg ise 12 800/1000 = 12,8 liradır.


100 euro (avro) kaç lira eder?
Cevap: 1 euro 15,58 ise çarpma işlemi yaparak buluruz.  15,58 . 100 =1558 lira


10 tanesi 22,5 TL olan kalemin 1 tanesi kaç liradır?
Cevap: Bölme işlemi yaparak buluruz. 22,5/10 = 2,25 lira


Bu cümlelerde yer alan hesaplamaları daha kolay yoldan yapabilir miyiz?
Cevap: Evet yaparız. Bölme işleminde bölende kaç sıfır varsa o kadar sileriz. Çarpma işleminde çarpanda kaç sıfır varsa ona ekleriz.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 120-121-122-123-127-128-129. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıda ondalık gösterimleri verilen sayıları 10, 100 ve 1000 ile kolay yoldan çarpınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


2. Aşağıda ondalık gösterimleri verilen sayıları 10, 100 ve 1000 ile kolay yoldan bölünüz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


3. Verilen bilgilere göre aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


4. Aşağıdaki işlemlerde boş bırakılan kutuları uygun sayılarla doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


5. Hangi sayının 10 katının 1/600’i 0,6’dır?
Cevap:

10x/100 = 6/10
100x/100 = 600/100
x=6


6. Hangi sayının 1/1000’inin 10 katı 3,7’dir?
Cevap:

10x/1000 = 3,7
10x = 3,7 . 1000
10x = 3700
x= 370


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 183 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız
Cevap:

(D) Ondalık gösterim 10, 100 veya 1000 ile çarpılırsa büyür.
(Y) Ondalık gösterim, 100 ile bölündüğünde virgül 1 basamak sola kaydırılabilir.
(D) Ondalık gösterim, 1000 ile çarpıldığında virgül 3 basamak sağa kaydırılabilir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 326-327-328-329-330. Cevapları MEB Yayınları

2. Yukarıdaki eşitliklerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: D) 4 (II, III, IV, V)


3. Aşağıda verilen işlemleri yapıp kutucukları ok yönünde uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 183 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


4. Bir pakette 500 adet A4 kâğıdı vardır. Bir A4 kâğıdının kalınlığı 0,009 cm ise iki paket A4 kâğıdının kalınlığının kaç cm olduğunu bulunuz
Cevap:

1 paket→ 500 . 0,009 = 4,5 cm
2 paket→ 4,5 . 2 = 9 cm.


5. ☐ : 100 = 0,168
∆ . 1000 = 297
Yukarıda verilenlere göre “☐ + ∆” işleminin sonucunu bulunuz.

Cevap:

☐→ 0,168 .100 = 16,8
∆→ 1000 ÷ 297 = 0,297
0,297 + 16,8 = 17,097

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.