Anasayfa Kitap Cevapları
17 Aralık 2022, 1:03 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 181-182-183-184-185-186. Cevapları MEB Yayınları

Alan Ölçme Birimleri Cevapları

5. ÜNİTE 2. Bölüm Alan Ölçme 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 181-182-183-184-185-186. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 181 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Hazır mıyız?

Van Gölü’nün yüz ölçümü 3713 km² olarak ölçülmüştür. Van Gölü’nün yüz ölçümünün km² yerine m² birimi ile ifade edilmemesinin sebebini düşününüz ve açıklayınız.
Cevap: Yüz ölçümü büyük olan yerleri tarif ederken daha kolay anlaşılabilir olmasını sağlamak için bu uzunluk birimlerini kullanırız.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 182 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 1

500 000 cm² alanı m² cinsinden ifade ediniz.
Cevap: 500 000 ÷ 10 000 = 50 m²


Sıra Sizde – 2

7 m² alanı cm² cinsinden ifade ediniz
Cevap: 7 m² . 10 000 = 70 000 cm²


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 183 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 3

8100 mm²lik alanı cm² cinsinden ifade ediniz.
Cevap: 8100 ÷ 100 = 81 cm²


Sıra Sizde – 4

42 cm²lik alanı mm² cinsinden ifade ediniz.
Cevap: 42 . 100 = 4200 mm²

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 184 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 5

Bir kenar uzunluğu 10 metre olan karelerden kaç tane birleştirilirse alanı 1 kilometrekare olan kare elde edilir?
Cevap:

1 km = 1000 m
1000 ÷ 10 = 100 adet kare


Sıra Sizde – 6

Aşağıdaki ölçüleri istenen birim cinsinden yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 184 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 185 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 7

Dikdörtgen şeklindeki odanın kenar uzunlukları 600 santimetre ve 400 santimetredir. Bu odanın zeminine alanı 6 metrekare ve 4 metrekare olan iki halı serildiğinde boş kalan bölgenin alanının kaç santimetrekare olacağını bulunuz.
Cevap:

6 m² = 60 000 cm²
4 m² = 40 000 cm² ise;
60 000 + 40 000 = 100 000 cm²
600 . 400 = 240 000 cm²
240 000 – 100 000 = 140 000 cm²


Sıra Sizde – 8

25 m² – 75 cm² işleminin sonucunun kaç milimetrekare olduğunu bulunuz.
Cevap:

25 m² = 25 000 000 mm²
75 cm² = 7500 mm²
25 000 000 – 7500 = 24 992 500 mm²


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 186 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Alanı 85 m² olan odanın içerisine her biri 3 m²lik iki koltuk ve 60 000 cm²lik masa konulmuştur. Odanın içerisinde boş kalan kısmın kaç cm² olduğunu bulunuz.
Cevap:

85 m² = 850 000 cm²
3 m² = 30 000 cm²
30 000 . 2 = 60 000 cm²
850 – 60 000 – 60 000 = 730 000 cm² boş kalır.


2. Kenar uzunlukları 0,7 hm ve 0,05 hm olan bahçenin her 50 m²sine bir ağaç dikilecektir. Dikilecek ağaç sayısının kaç adet olacağını bulunuz. 
Cevap:

0,7 hm = 7000 m²
0,05 hm = 500 m²
Bahçenin alanı → 7000 . 500 = 3 500 000 m²
3 500 000/50 = 70 000 adet ağaç dikilir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158-159-160-161-162. Cevapları MEB Yayınları

3. 12 m² + 4500 mm²nin kaç cm² olduğunu bulunuz.
Cevap:

12 m² = 120 000 cm²
4500 mm² = 45 cm²
120 000 + 45 = 120 045 cm²


4. 23 m² + 24 cm²nin kaç mm² olduğunu bulunuz
Cevap:

23 m² = 23 000 000 mm²
24 cm² = 2400 mm²
23 000 000 + 2400 = 23 003 400 mm²


5. Aşağıdaki dönüşümler doğru ise başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 186 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Yukarıdaki dikdörtgen eş karelerden oluşmuştur. Dikdörtgenin çevre uzunluğu 5 m olduğuna göre alanının kaç cm² olduğunu bulunuz. 
Cevap: D) 15 000

5 m = 500 cm
500 ÷ 10 = 50 her karenin kenarı
Uzun kenar 50 + 50 + 50 = 150 cm
Kısa kenar → 50 + 50 = 100 cm
Alanı → 150 +100 = 15 000 cm²


7. 0,006 kilometrekarelik bahçenin 1/6’ine şeftali, 1/4’ine kayısı ağacı dikilmiştir. Şeftali ve kayısı ağacı dikili alanların toplamı kaç metrekaredir?
Cevap: D) 2500

0,006 km² = 6000 m²
6000 . 1/6 = 1000 m² şeftali
6000 . 1/4 = 1500 m² kayısı
1000 + 1500 = 2500 m² toplam


8. Yukarıdaki kareden 100 tane yan yana konulduğunda oluşacak şeklin alanı kaç metrekaredir?
Cevap: C) 1

1cm 100 tane = 100 cm
100 ÷ 100 = 1

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.