Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 7:01 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 192-197. Cevapları Engürü Yayınları

Alan ve Arazi Ölçme Birimleri Cevapları

5. ÜNİTE 2. BÖLÜM: ALAN ÖLÇME 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 192-197. Sayfa Engürü Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 192 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Sizce yaşadığınız bölgenin alanı ne kadardır? Bu alanın yaklaşık ne kadarı tarım alanı olarak kullanılmaktadır?
Cevap: Yaşadığım bölgenin alanı yaklaşık 5000 kilometre kadardır. Tarım alanları ise yaklaşık 280.000 hektar kadardır.

Kilometrekare ve dekar kavramları sizce neyi ifade etmektedir?
Cevap: Kilometre uzunluk, dekar alan kavramıdır.


 Milimetrik kâğıdınıza kenar uzunluğu 1 santimetre ve 4 santimetre olan iki kare çiziniz. Çizdiğiniz karelerin alanlarının kaç santimetrekare olduğunu bulunuz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları

 Çizdiğiniz karelerin içinde kenar uzunluğu 1 milimetre olan kaç tane kare olduğunu bulunuz
Cevap: İlk karede 100 tane 1milimetre olan kare vardır. İkinci karede ise 1600 tane 1 milimetrelik kare vardır. Toplamda 1600 + 100 = 1700 1 milimetrelik kare vardır.

Santimetrekare cinsinden bulduğunuz alanlar ile kenar uzunluğu 1 milimetre olan kare sayılarını karşılaştırınız. Aralarında bir ilişki var mıdır?
Cevap: 1 santimetrenin 100 katı kadar kare vardır.

 Milimetrik kâğıda kenar uzunluğu 7 santimetre ve 10 santimetre olan kareler çizseydiniz karelerin içinde kenar uzunluğu 1 milimetre olan kaç kare olurdu?
Cevap: 7 santimetrede 4920 tane kare, 10 santimetrede 10 000 tane kare olur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Bir kenarının uzunluğu 1 milimetre olan karenin alanı hangi birimle ifade edilebilir?
Cevap: milimetre olarak ifade edilir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 197 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

ARAŞTIRINIZ – DÜŞÜNÜNÜZ

Arazi ölçme birimlerinin tanımlanması hangi ihtiyaçtan doğmuş olabilir?
Cevap: Arsalarda paylaşım olacağı zaman, belli alanlara mimari yapılacağı zaman ihtiyaç duyulmuştur.


SIRA SİZDE

1. Aşağıda verilen alan ölçülerini istenilen birimlere çeviriniz
Cevap:

a. 4 m² = 4 000 000 mm²
b. 857 cm² = 85 700 mm²
c. 500 000 m² = 0,5 km2
ç. 8 mm² = 0,08 cm²
d. 2700 cm² = 0,27
e. 7 000 000 mm² = 7

2. Aşağıdaki şekillerin alanlarını santimetrekare cinsinden ifade ediniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 197 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

3. Taban alanı 30 metrekare olan bir odanın zeminine alanı 625 santimetrekare olan karolardan kaç tane döşenebileceğini bulunuz.
Cevap:

625 cm² = 6.25 m²
30 ÷ 6,25 = 4,8
4,8 = 480

4. Alanı 324 metrekare olan bir zeminin 25 000 000 milimetrekarelik kısmı boyanmıştır. Zeminin boyanmayan kısmının alanının kaç santimetrekare olduğunu bulunuz.
Cevap:

324 m² = 3 240 000 cm²
25 000 000 mm² = 250 000 cm²
3 240 000 – 250 000 = 2 990 000 cm² boyanmayan kısım

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126-131. Cevapları Engürü Yayınları

5. Aşağıda verilen arazi ölçülerini istenilen birimlere çeviriniz.
Cevap:

a. 25 a = 0,25 ha
b. 7,5 daa = 7500
c. 172 a = 17 200
ç. 48 000 m² = 4,8 ha
d. 657 dönüm = 65,7 ha
e. 6300 m² = 6,3 daa

6. 72 dönümlük tarlanın yarısına buğday, 250 arlık kısmına arpa ve kalan kısmına da pirinç ekiliyor. Pirinç ekilen alanın kaç metrekare olduğunu bulunuz
Cevap:

72 dönüm = 72 000 m²
250 ar = 25 000 m²
Buğday ekilen alan → 72 000/2 = 36 000
Arpa ekilen alan → 25 000
Toplam → 36 000 + 25 000 = 61 000 m²
72 000 – 61 000 = 11 000  m² pirinç ekilen alan.

7. Dikdörtgen şeklindeki bir arsanın kenar uzunlukları 20 metre ve 100 metredir. Bu arsanın 380 metrekarelik kısmına ev yapıldığında geriye kaç hektar arsa kalacağını bulunuz.
Cevap:

100 x 20 = 2000 m²
2000 – 380 = 1618 m²
1918 m² = 0,162 hektar eder.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.