Anasayfa Kitap Cevapları
17 Aralık 2022, 2:03 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 194-195-198. Cevapları MEB Yayınları

5. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

5. ÜNİTE 2. Bölüm Alan Ölçme 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 194-195-196-197-198. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 194 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Yukarıdaki görselde kesişen iki yolun oluşturduğu u, x, y, z açıları ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) y ve u bütünler açılardır.


2. Şekildeki benzin göstergesi dört eş bölgeye ayrılmıştır. Kırmızı çizginin gösterge zeminiyle yaptığı geniş açının bütünlerinin ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: C) 45°

Bütünler açı → 90°
90 7 2 = 45


3. Ölçüsü 42° olan bir açının tümlerinin ölçüsü aşağıdaki işlemlerden hangisi ile bulunur?
Cevap: D) 90 – 42


4. Sınıfınızdaki kapının yüksekliği aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: C) 2 m


5. Yukarıdaki KP ve NM doğruları O noktasında kesişmektedir. Buna göre MOP‘nın ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: A) 45°

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 194 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Bir A4 kâğıdı şekildeki gibi katlanıp açıldığında numaralarla gösterilen hangi açılar tümler olur?
Cevap: C) 2 ve 4

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

7. Şekilde gösterilen pergel, bütünleri 64° olan açı kadar açıldığında K, L, M noktaları doğrusal olmaktadır. Buna göre pergelin kolları arasındaki açıklık kaç derecedir?
Cevap: C) 116°

180 – 64 =


8. 5 dekar kaç metrekaredir?
Cevap: B) 5000

5 daa = 5 . 1000 = 5000 m²


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 195 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9. Verilen şekle göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur? (Noktalı zeminde yatay ve dikey iki nokta arası mesafe 1 birimdir.) 
Cevap: A) [AB] kenarına ait yükseklik 7 br’dir.


10. Yukarıdaki kare zemindeki ABC’nin [BC] kenarına ait yüksekliği kaç santimetredir? (Karenin kenar uzunluğu 1 santimetredir.)
Cevap: D) 6


11. Yandaki KLM’nde |LM| = 30 cm’dir Buna göre KLM’nin alanı kaç santimetredir? (Yatay ve dikey her iki nokta arası mesafe eşittir.)
Cevap: B) 300

30 . 10 = 300


12. Nermin teyzenin 0,2 ha’lık bir bahçesi vardır. Bahçenin 15 arlık bölümüne kiraz ağacı dikilmiştir. Buna göre bahçenin kaç metrekaresi boş kalmıştır?
Cevap: D) 500

0,2 ha = 0,2 . 10 000 = 2000 m²
15 ar = 15 . 100 = 1500 m² kiraz ağacı
2000 – 1500 = 500 m² boş kalmıştır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 143-149-150. Cevapları KOZA Yayınları

13. Yukarıdaki üçgenlerden hangilerinin alanları eşittir? 
Cevap: A) I ve IV.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 195 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


14. Yukarıdaki şekilde boyalı alan kaç santimetrekaredir?
Cevap: B) 28

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 195 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


15. ABCD bir kenar uzunluğu 10 cm olan kare ve EBFD bir paralelkenardır. Buna göre DFBE paralelkenarının alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap: C) 60

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 195 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


16. ABCD ve DCLK paralelkenardır. A(ABCD)= 36 cm² ise A(DCLK) kaç santimetrekaredir?
Cevap: A) 63

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 195 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 198 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

MATEMATİK OYUNLARI

Melike, Azra, Aslı ve Ayşe’ye ait odaların planları aşağıdadır. Verilen ipuçlarını kullanarak hangi odanın kime ait olduğunu bulunuz. Sahibinin adını içine yazarak odanın kime ait olduğunu belirtiniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 198 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Bir seyahat sırasında pusulanın gösterdiği üç yönün hangileri olduğunu aşağıdaki tariflerle bulunuz. (Pusula iğnesi kuzeyden (K) başlar.)
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 198 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.