Anasayfa Kitap Cevapları
16 Aralık 2022, 22:04 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 197-198. Cevapları KOZA Yayınları

Problem Çözme Cevapları

5. Ünite: Geometri ve Ölçme/Alan Ölçme 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 197-198. Cevapları KOZA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 197 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım

Problem Çözme 1

1. Yandaki şekilde ABC üçgeni dik üçgen, BDEF dörtgeni dikdörtgendir. |BC| = |CF| = 6 cm, |AB| = 8 cm, |FE| = 10 cm olduğuna göre tüm şeklin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

Dikdörtgenin alanı
Kısa kenar → 10 cm
Uzun kenar → 12 cm
10 . 12 = 120 cm²

Üçgenin alanı
8 . 6 = 48 cm²
120 + 48 = 168 cm²


Problem Çözme 2

2. Yandaki ABCD dörtgeni bir karedir. Şekildeki verilere göre boyalı bölgenin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

Karenin alanı
8 . 8 = 64 cm²

Üçgenin alanı
4 . 8 = 32 cm²

64 – 32 = 32 cm² boyalı bölgenin alanı


Problem Çözme 3

3. Yandaki şekilde ABCD dörtgeni bir paralelkenardır. Şekildeki verilere göre tüm şeklin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

Paralel kenarın alanı
13 . 8 = 104 cm²

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 2022

m(EHC) Üçgenin alanı
6 . 4 = 24 cm²

m(EHD) Üçgenin alanı
6 . 9 = 36 cm²

Tüm şeklin alanı → 104 + 24 + 36 = 164 cm²


Problem Çözme 4

4. Yandaki ABCD dörtgeni, bir dikdörtgendir. Şekildeki verilere göre boyalı bölgelerin toplam alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

m(CFB) üçgeninin alanı
8 . 6 = 48 cm²

m(DAE) üçgeninin alanı
Tabanı → 14 – 10 = 4 cm
4 . 8 = 32 cm²

32 + 48 = 80 cm² toplam alanı


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 198 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Problem Çözme 5

5. Yandaki ABCD dörtgeni kare, ABFG dörtgeni paralelkenar ve BCE üçgeni dik üçgendir. Verilere göre tüm şeklin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

Paralelkenarın alanı
6 . 4 = 24 cm²

Karenin alanı
6 . 6 = 36 cm ²

Üçgenin alanı
3 . 6 = 18 cm²

Toplam alan → 24 + 36 + 18 = 78 cm²


Problem Çözme 6

6. Yandaki ABCD dörtgeni kare ve E, H, F, G noktaları bu karenin kenarlarının orta noktalarıdır. Verilerden yararlanarak boyalı bölgelerin ve ABCD karesinin alanını hesaplayınız.
Cevap:

Üçgenin alanı
4 . 4 = 16 cm²

Tüm üçgenler eşit olduğu için → 16 . 4 = 64 cm²


Problem Çözme 7

7. Yandaki ABCD dörtgeni paralelkenar, EBK üçgeni dik üçgendir. E noktası [AB] kenarının orta noktası olduğuna göre verilenlerden yararlanarak tüm şeklin alanını hesaplayınız.
Cevap:

Paralelkenarın tabanı → 8 . 2 = 16 cm
Alanı → 16 . 7 = 112 cm²

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 166-169. Cevapları KOZA Yayınları

Üçgenin alanı → 8 . 6 = 48 cm²

112 + 48 = 160 cm² tüm şeklin alan toplamı


Problem Çözme 8

8. Yandaki şekil, eş karelerden ve eşkenar üçgenlerden oluşmuştur. Şeklin çevresinin uzunluğu 48 cm olduğuna göre boyalı bölgelerin alanları toplamı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

Bütün kenarlar eşit olduğu için dış çevre 16 çizgi vardır
48 ÷ 16 = 3 cm her kenarı

Boyalı bölgenin alanı
3 . 3 = 9 cm²

9 . 2 = 18 cm² boyalı bölgelerin alanı


Problem Çözme 9

9. Yandaki ABCD dörtgeni paralelkenar, DHA üçgeni dik üçgendir. Verilerden yararlanarak tüm şeklin alanını hesaplayınız.
Cevap: 8 . 4 = 32 cm²

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.