Anasayfa Kitap Cevapları
17 Aralık 2022, 1:46 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199-200. Cevapları KOZA Yayınları

5. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları

5. Ünite: Geometri ve Ölçme/Alan Ölçme 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199-200. Cevapları KOZA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 199 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

A. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız

1. 42°lik açının tümleri olan açının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 48°

90 – 42 = 48°


2. Yandaki şekilde m(PRT) = 129°dir. m(PRS) = 34° olduğuna göre, m(SRT) aşağıdakilerden hangisidir? 
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 199 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


3. Komşu tümler iki açıdan birinin ölçüsü, diğerinin 1/4’ü kadardır. Bu açılardan büyük olanının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: C. 72

x + 4x = 90°
5x = 90°
x = 18°

18 . 4 = 72°


4. 78°lik açının bütünleri olan açının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. 102°

180 – 78 = 102°


5. Komşu bütünler iki açıdan büyük olanının ölçüsü, diğerinin ölçüsünün 4 katından 10° azdır. Küçük olan açının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 38°

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 118-119. Cevapları KOZA Yayınları

Büyük açı → 4x – 10
Küçük açı → x

x + 4x – 10 = 180°
5x – 10 = 180°
5x = 190
x = 38°


6. Yanda iki doğrunun oluşturduğu açılardan m(BOD), m(COD)’nın ölçüsünün 1/5’inden 12° fazladır. m(AOC) aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 40°

m(BOD) → x + 12
m(COD) → 5x

5x + x + 12 = 180
6x = 168°
x = 28°

28 + 12 = 40°


7. Yandaki ABC ile CBD komşu tümler açılardır. m(ABC), m(CBD)’nın ölçüsünün 2 katından 18° azdır. m(CBD) aşağıdakilerden hangisidir? 
Cevap: B. 36°

m(ABC) → 2x – 18
m(CBD) → x

2x – 18 + x = 90°
3x = 108
x = 36°


8. Yandaki noktalı kâğıtta çizilmiş paralelkenara ait yükseklik hangi doğru parçasıdır?
Cevap: C. [DH]


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 200 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

9. Yandaki üçgenin |BC| = 10 cm ve alanı 40 cm²dir. Bu üçgenin yüksekliği kaç santimetredir
Cevap: D. 4

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 98-99-100. Cevapları MEB Yayınları

Alan = h . taban
40 = h . 10
h = 4


10. Orçun’un odas›n›n taban› dikdörtgen biçimindedir. Bu odanın tabanının boyu 800 cm, eni 3 m’dir. Bu odanın taban alanı kaç metrekaredir?
Cevap: B. 24

800 . 3 = 2400 cm²
2400 ÷ 100 = 24 m²


11. Yandaki şekil eş karelerden ve eşkenar üçgenden oluşmuştur. Şeklin çevresinin uzunluğu 42 cm olduğuna göre boyalı bölgenin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap: C. 72

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 200 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


B. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 200 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


C. Aşağıdaki kareli kâğıtta verilen ABC’na eş olan bir açıyı kareli kâğıdın birim karelerinden yararlanarak çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 200 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


Ç. Aşağıda verilen ölçme sonuçlarını, kutulardaki ifadeler ile ok çizerek eşleyiniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 200 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.