Anasayfa Kitap Cevapları
17 Nisan 2022, 15:24 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200-202-203-204-205-206. Cevapları MEB Yayınları

Birimli ve Birimsiz Oran Cevapları

3. ÜNİTE 6. SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ORAN 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 200-202-203-204-205-206. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 200 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

600 km’yi 6 saatte alan bir arabanın hızının birimli veya birimsiz orandan hangisi olduğunu bulunuz.
Cevap: 6/600 = 1/100


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 202 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıda verilen ifadelere ait oranları belirleyiniz, bulduğunuz oranların birimli
veya birimsiz olduğunu yazınız.

Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-202-Ders-Kitabi-Cevaplari


2. Aşağıda verilen oranları istenilen birimlere çeviriniz.
Cevap:

180 km/sa. = 50 m/sn.
36 km/sa. = 10 m/sn.
54 km/sa. = 15 m/sn.
15 m/sn. = 54 km/sa.
20 m/sn. = 72 km/sa.
10 m/sn. = 36 km/sa.


3. Aşağıdaki araçların belirli sürelerde aldığı yollar verilmiştir. Bu araçların
ortalama hızlarını hesaplayınız

Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-202-Ders-Kitabi-Cevaplari1 (1)


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 203 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Yukarıda verilen eş parçalara bölünmüş şekillerden hangilerinin Taralı alan/Tüm alan oranı birbirine eşittir?
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-203-Ders-Kitabi-Cevaplari


2. Yukarıda verilen sayılardan 2 ile bölünen sayıların adetinin 3 ile bölünen sayıların adetine oranını üç farklı şekilde gösteriniz.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-203-Ders-Kitabi-Cevaplari1


3. Kerim’in yaptığı kırtasiye alışverişi tabloda verilmiştir:
Buna göre aşağıda verilen ifadelerle oranları eşleyiniz

Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-203-Ders-Kitabi-Cevaplari3


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 204 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Melek, Şekil-1’deki çıtayı uçurtma yapmak için Şekil-2’deki gibi K ve L olacak şekilde parçalara ayırıyor. K çıtasının boyunun L çıtasının boyuna oranı 6/7 ise bu çıtaların boyları aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: B) K/18 cm, L/21 cm
18/21 = 6/7

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 144-149-150. Cevapları Engürü Yayınları

5. Halit Bey Mevlana Müzesi’ni 1/30 oranında küçülterek müzenin maketini yapmayı planlıyor. Ancak daha sonra maketin küçük olacağını düşünerek maketin boyunu 2 katına çıkarmak istiyor. Buna göre Halit Bey’in yeni durumda kullanması gereken oran kaç olur?
Cevap: 1/30 .2 = 2/30 = 1/15


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 205 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Aşağıdaki kartlarda gülen yüz şekillerinin sayısının üzgün yüz şekillerinin sayısına oranını küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: B=D<A<C

A→ 2/3
B→ 3/6 = 1/2
C→ 2/1
D→ 2/4 = 1/2


7. Kumaş boyama kursuna giden Fatma, kalplerin bir kısmını pembeye, kalanlarını ise sarıya boyamak istiyor. Buna göre boyamayı nasıl yaparsa pembe kalplerin sayısının sarı kalplerin sayısına oranı 8/7 olur?
Cevap: 16/14 = 8/7

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-205-Ders-Kitabi-Cevaplari


8.Yanda verilen eş birim karelerden oluşan karesel bölgenin tamamını, birinin alanının diğerinin alanına oranı 7/3 olacak şekilde iki dikdörtgensel bölgeye ayırınız.
Cevap: 70/30

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-205-Ders-Kitabi-Cevaplari2


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 206 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9. Gülşah, ters ve düz ilmekler atarak atkı örmeye başlıyor. Ördüğü parçada, ters ilmeklerin sayısının düz ilmeklerin sayısına oranı 4/5’tür. Buna göre Gülşah’ın ördüğü parçadaki düz ilmeklerin sayısının tüm ilmek sayısına oranı kaçtır?
Cevap:

4 + 5 = 9
Düz ilmeklerin sayısının tüm ilmek sayısına oranı = 5/9

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72-76-77. Cevapları Engürü Yayınları

10. Halil 5 TL’sini, 50 kuruş ve 1 TL’lerden oluşacak şekilde bozduruyor. 1 TL’lerin sayısının tüm bozuk para sayısına oranı 3/7 ise 50 kuruşların sayısının 1 TL’lerin sayısına oranı kaçtır?
Cevap:

7 – 3 = 4
50 kuruşların sayısının 1 TL’lerin sayısına oranı = 4/3


11. Bir sınıfın bir sınavdan başarı oranı 83/100 ise bu sınıfın başarısızlık  oranı kaçtır?
Cevap: 100/100 – 83/100 = 17/100


12. Bir bisikletli 2,5 saatte 108 km yol aldığına göre bu bisikletlinin ortalama hızı kaç m/sn.dir?
Cevap: 108 ÷ 2,5 = 43,2 m/sn.


13. Dünyanın en hızlı kara hayvanlarından biri olan çitanın hızı 120 km/sa. olduğuna göre bu çitanın hızı kaç m/sn. dir?
Cevap:

120 km = 120 000 m.
60 . 60 = 3600 saniye
120 000 ÷ 3600 = 33,33 m/sn.


14. Evinden 0,6 kilometre uzaklıktaki okuluna 1/3 saatte giden bir öğrencinin hızı kaç m/sn. dir?
Cevap:

60/3 = 20 dk.
20 . 60 = 1200 sn.
0,6 = 600 m
600 ÷ 1200 = 0,5 m/sn.


15. Dünyanın en hızlı uçağının hızı 1088 m/sn. olduğuna göre bu uçağın hızı kaç km/sa. tir?
Cevap:

1088 m = 1,088 km
1 sn = 1/3600 saat
1,088 / (1/3600) = 3916,8 km/sa

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.