Anasayfa Kitap Cevapları
2 Nisan 2022, 22:18 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 215-220. Cevapları Engürü Yayınları

Dikdörtgenler Prizmasının Hacmi Etkinlik Cevapları

6. ÜNİTE 2. BÖLÜM: GEOMETRİK CİSİMLER 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 215-216-217-218-219-220. Sayfa Engürü Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 215 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Bir konteynere eşit büyüklükte en fazla kaç kutu yerleştirebileceğinizi bulmak için hangi ölçüleri bilmeniz gerekir?
Cevap: Konteynerın alanını ve kutunun alanını bilmemiz gerekir.

Verilen görselde kaç tane konteyner olduğunu belirleyebilmek için bilmeniz gerekenler nelerdir?
Cevap: Kaç sıra olduğunu ve her sırada kaç tane konteyner olduğunu bilmemiz gerekir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 315-316. Cevapları MEB Yayınları

Konteynerlerden birinin ölçülerini biliyor olsaydınız tüm konteynerlerin kapladıkları yerin büyüklüğünü bulabilir miydiniz?
Cevap: Evet formül ile bulabilirdik.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

SIRA SİZDE

1. Aşağıdaki izometrik kâğıtta verilen prizmaların kaç birimküpten oluştuğunu bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

2. Yanda verilen dikdörtgenler prizması şeklindeki kutunun içine boşluk kalmayacak şekilde kaç tane birimküp yerleştirilebileceğini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları (1)

3. Aşağıdaki dikdörtgenler prizmalarının hacimlerinin kaç birimküp olduğunu bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları (2)

4. Hacmi 8 birimküp olan farklı dikdörtgenler prizmaları oluşturunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları (3)

5. Hacmi 28 birimküp olan farklı dikdörtgenler prizmalarının tam sayı cinsinden ayrıt uzunluklarını belirleyiniz.
Cevap:

1 birim, 2 birim, 14 birim
1 birim, 4 birim, 7 birim
2 birim, 2 birim, 7 birim

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 360-361. Cevapları MEB Yayınları

6. Prizma olmayan, hacmi 7 birimküp olan üç farklı yapı oluşturunuz.
Cevap:

Prizma olmayan, hacmi 7 birimküp olan üç farklı yapı

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.