Anasayfa Kitap Cevapları
22 Mayıs 2022, 15:52 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 233-237-238. Cevapları Engürü Yayınları

Sıvı Ölçme Birimleri Engürü Yayınları

6. ÜNİTE 3. BÖLÜM: SIVI ÖLÇME 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 233-237-238. Sayfa Engürü Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 233 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

Su şişeleri üzerinde genellikle 5 L, 1,5 L, 1 L, 30 cL, 500 mL gibi ifadeler yer almaktadır. Sizce bu ifadeler ne anlama gelmektedir?
Cevap: Şişelerin ne kadar su aldığını gösteren değerlerdir.

 Bu ifadeler arasında bir ilişki var mıdır?
Cevap: Evet vardır. Her ifade bir altı veya bir üstünü göstermektedir.

8-10 bardak su bu ifadelerden hangisine karşılık gelebilir?
Cevap: 2 litre kadar su yapar.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 237 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

ARAŞTIRINIZ -DÜŞÜNÜNÜZ

Nesnelerin hacmini su yardımıyla nasıl belirleyebilirsiniz?
Cevap: Bir kaba boşaltılan suyun hacmi ölçülür. Daha sonrasında suyun içerine bir cisim bırakılarak suyun güncel hacmi ölçülür. Suyun ilk hacmi ile en son ölçtüğümüz hacim çıkartma yapılarak bulunur ve cismin hacmini hesaplamış oluruz.


SIRA SİZDE

1. Aşağıda verilen sıvı ölçme birimlerini istenilen birimlere çeviriniz.
Cevap:

a. 21 L = 21 000 mL
b. 3,8 L = 380 cL
c. 340 cL = 142 mL
ç. 1420 mL = 2,643 cL
d. 2643 mL = 6,7 L
e. 670 cL = 6,7 L

2. Mustafa bir günde 250 santilitre su içmiştir. Mustafa’nın içtiği su miktarını litre ve mililitre cinsinden ifade ediniz
Cevap: 250 cL =2, L = 2500 mL

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 337-338-339-340. Cevapları MEB Yayınları

3. Elif 75 santilitre, 600 mililitre ve 0,72 litrelik şampuanlardan miktarı daha az olanı almıştır. Elif’in aldığı şampuanın miktarını bulunuz.
Cevap: 600 mL


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 238 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

4. Aşağıda verilen nesnelerin içindeki sıvı miktarlarını yanlarındaki ölçülerden uygun olanıyla eşleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 238 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

5. Aşağıda verilen hacim ve sıvı ölçme birimlerini istenilen birimlere çeviriniz
Cevap:

a. 15 dm3 = 15 L
b. 28 000 cm³ = 28 L
c. 2 dm³ = 2000 mL
ç. 2468 cm³ = 2468 mL
d. 357 L = 357 dm³
e. 7,6 L = 7600 cm³

6. Aşağıda ayrıtlarının uzunlukları verilen dikdörtgenler prizması şeklindeki kaplardan hangilerinin hacminin 10 litreden az olduğunu belirleyiniz
Cevap:

a. 1 m, 1 m, 1 m → 1 m = 1 m³ = 1000 L
b. 20 cm, 20 cm, 30 cm→ 30 cm = 12 000 cm³ = 12 L
c. 10 cm, 10 cm, 10 cm→ 10 cm = 1000 cm³ = 1 L
ç. 2 dm, 1,5 dm, 3 dm→ 3 dm = 9 dm³ = 9 L

7. Aşağıdaki eşitliklerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(Y) 4 L = 400 mL
(Y) 378 cL = 37 800 L
(D) 2,5 cL = 25 mL
(D) 8500 mL = 8,5 L
(Y) 28 dm3 = 28 mL
(D) 75 dm3 = 75 000 cm3
(D) 360 cm3 = 0,36 L
(Y) 5300 L = 5,3 cm3

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 87-90-93-94. Cevapları MEB Yayınları

8. Ayrıtlarının uzunlukları 8 santimetre, 30 santimetre ve 40 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kabın hacminin kaç mililitre olduğunu bulunuz.
Cevap:

V = 8 . 30 . 40 = 9600 cm³
1 cm³ = 10 ml
9600 . 10 = 9600 mL

9. Her biri 200 mililitre meyve suyu alan şişelerden 36 tanesini tamamen doldurmak için kaç desimetreküp meyve suyu gerektiğini bulunuz.
Cevap:

200 . 36 = 7200 mm³
7200 mm³ = 7,2 dm³

10. 2,5 litre portakal suyu, 2000 santimetreküp vişne suyu, 1500 mililitre şeftali suyu alan bir kişinin toplam kaç santilitre meyve suyu aldığını bulunuz.
Cevap:

2,5 L = 250 cL
2000 cm³ = 200 cL
1500 mL = 150 cL
Toplam = 600 cL

11. Bir ayrıtının uzunluğu 60 santimetre olan küp şeklindeki boş bir kabın yarısını doldurmak için kaç litre su gerektiğini bulunuz.
Cevap:

V = 60 . 60 . 60 = 216 000 cm³
1 cm³ = 0,001 L
216 000 cm³ = 216 L
Yarısı = 216 ÷ 2 = 108 L su gerekir.

12. Taban ayrıtlarından birinin uzunluğu 25 santimetre olan kare prizma şeklindeki kabın hacmi 25 litre olduğuna göre kabın yüksekliğinin kaç santimetre olduğunu bulunuz.
Cevap:

1 litre = 1000 cm³
25 . 1000 = 25 000  cm³
V = 25 . 25 . h = 25 000 cm³
625h = 25 000 cm³
h = 40 cm

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.