Anasayfa Kitap Cevapları
25 Nisan 2022, 14:18 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 257-258-260. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik 4.Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları MEB Yayınları

4. ÜNİTE VERİ ANALİZİ 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 257-258-259-260. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 257 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Bir markette muzun kilogram fiyatı elmanın kilogram fiyatının 2 katından 3 TL fazladır. Muzun kilogram fiyatını ifade eden cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 2e + 3

2. 2x + 2y + x + 2 cebirsel ifadesindeki benzer terimler hangileridir?
Cevap: A) 2x ile x

3. x = 5 için 8(x 2) 2x − − cebirsel ifadesinin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  D) 14

8 . (5 – 2) – 2 . 5
= 8 . 3 – 2. 5
= 24 – 10 = 14

4. Aşağıda verilen tablodaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-257-Ders-Kitabi-Cevaplari


5. Deposu 42 litre benzin alan bir araba her 100 kilometrede 7 litre benzin harcamaktadır. Araba deposu tam dolu olarak yola çıkıyor.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

a) Gidilen yola karşılık arabanın deposunda kalan benzin miktarını belirten cebirsel ifadeyi yazınız.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-257-Ders-Kitabi-Cevaplari1

b) Bu cebirsel ifadeyi kullanarak arabanın 300 km gitmesi hâlinde deposunda kaç litre benzin kalacağını bulunuz.
Cevap:

7 . 3 = 21 litre benzin harcar.
42 – 21 = 21 litre benzin kalır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 258 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. 4 kişilik bir arkadaş grubunun yaşlarının ortalaması 11’dir. Gruba yaşlarının ortalaması 8 olan 2 kişi daha katılırsa yeni durumda bu grubun yaşlarının ortalaması kaç olur?
Cevap: B) 10

11 . 4 = 44
8 . 2 = 16
44 + 16 = 60
60 ÷ 6 = 10

7. Tabloya göre, bu firmalardan birine ortak olmak isteyen bir kişinin kâr miktarları açısından hangi firmayı tercih etmesi daha uygun olur?
Cevap:  A) K

8. 7, 3, 8, 4, ∟
Yukarıdaki beş verinin açıklığı 5 ise bu verilerin aritmetik ortalamasının en büyük değeri kaçtır?

Cevap: B) 6

8 – □ = 5
□ = 3 ise;
7+3+8+4+3 = 25
25÷5 = 5

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46-51-52-53. Cevapları Engürü Yayınları

□ – 3 = 5
□ = 8 ise;
7+3+8+4+8 = 30
30÷5= 6 → En büyük değer.

9. Şevket, harçlıklarından birinci ay 50 TL, ikinci ay 62 TL, üçüncü ay 44 TL biriktiriyor. Şevket dört ay boyunca, ayda ortalama 56 TL biriktirmek istediğine göre dördüncü ayda kaç TL biriktirmelidir?
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-258-Ders-Kitabi-Cevaplari


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 260 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Geçmişe Yolculuk

1. Aşağıdaki şekillerin isimlerini ve sembolle gösterimlerini yazınız
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-260-Ders-Kitabi-Cevaplari

2. Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

a) Bir noktadan sonsuz tane doğru geçer.
b) İki noktadan bir tane doğru geçer

3. AB doğru parçasına eş bir doğru parçası çiziniz
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-260-Ders-Kitabi-Cevaplari1

4. Aşağıdaki doğruların birbirlerine göre durumlarını yazınız.
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-260-Ders-Kitabi-Cevaplari2

5. Aşağıdaki açıları dar, dik, geniş veya doğru açı olarak isimlendiriniz ve bu açıların ölçülerini tahmin ediniz
Cevap:

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-260-Ders-Kitabi-Cevaplari3

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.