Anasayfa
Ara Bul
4 Ekim 2021, 15:37

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 27. Cevapları Engürü Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 27. Sayfa Engürü Yayınları Problemler

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 27 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 

Soru: 1. 182 öğrenci ve 16 öğretmenin katılacağı bir gezi için 20 yolcu taşıyabilen 8 araç kiralanmıştır. Bu araçlara ilave olarak 15 yolcu taşıyabilen en az kaç aracın daha kiralanması gerektiğini bulunuz

Cevap:

182 + 16 = 198 kişi vardır
20 . 8 = 160 kişilik araç kiralanmıştır.
198 – 160 = 38 kişi boşta kalmıştır.
Buna göre 15 kişilik 3 araç kiralanırsa 15 . 3= 45 olacaktır.


Soru: 2. Bir çiftlikteki inek ve tavukların toplam ayak sayısı 182’dir. Bu çiftlikteki tavukların sayısı 37 olduğuna göre ineklerin sayısını bulunuz.

Cevap:

37 . 2 = 74 ayak tavuk
182 – 74 = 108 inek ayağı vardır.
108 / 4 = 22 tane inek vardır.


Soru: 3. Aslı’nın cüzdanında 4 tane 5 lira, 6 tane 10 lira, 6 tane 20 lira ve 1 tane 50 lira vardır. Buna göre Aslı’nın cüzdanında toplam kaç lira olduğunu bulunuz

Cevap:

4 . 5 = 20 TL
6 . 10 = 60 TL
6 . 20 = 120 TL
1 . 50 = 50 TL
20 + 60 + 120 + 50 = 250 TL vardır.


Soru: 4. Dört periyottan oluşan bir basketbol maçının ilk periyodunda 4 sayı, ikinci periyodunda 7 sayı atan bir basketbolcu üçüncü periyotta, dördüncü periyotta attığı sayının 3 katı kadar sayı atmıştır. Maçta toplam 23 sayı atan bu basketbolcunun üçüncü ve dördüncü periyotta kaçar sayı attığını bulunuz.

Cevap:

1. Periyot: 4 sayı
2. Periyot: 7 sayı
3. Periyot: x → 3
4.Periyot: 3x → 3 . 3 = 9

4 + 7 + x + 3x = 23
11 + 4x =23
4x = 12
x = 3


Soru: 5. Yandaki tabloda bir mağazanın bazı ürünlerine ait fiyatlar verilmiştir.
Defne parasının tamamıyla tabloda belirtilen ürünlerden 3 tane pantolon ve 1 tane gömlek alabilmektedir. Buna göre,
a. Defne’nin 4 tane etek aldıktan sonra kalan parasıyla hangi üründen kaç tane alabileceğini bulunuz

Cevap:

Defne parasıyla 3 pantolon bir gömlek aldığına göre parası→ 70 . 3 + 30 = 210 + 30 = 240 TL’si vardır.

Defne 4 etek alırsa → 45 . 4= 180 TL tutar.
240 – 180 = 60 TL’si kalır.
Buna göre 60 TL ile 2 tane gömlek alabilir.


Soru: b. Defne’nin bütün ürünlerden birer tane aldıktan sonra kalan parasıyla en çok kaç ürün daha alabileceğini bulunuz

Cevap:

30 + 70 + 45 = 145
240 – 145= 95 TL si kalır.
95 TL ile → 3 gömlek veya 1 pantolon veya 2 etek alabilir.


Soru: 6. Bir simitçi, satışlarını artırmak için her 4 tane simit alındığında 5. simidi bedava vermektedir. Bu simitçiden 72 tane simit alan bir kişinin bedava aldığı simit sayısını bulunuz

Cevap:

72 / 4 =18
18 simit bedava alır.


Soru: 7. Yandaki tabloda bir manavın beş günde kaç kilogram elma sattığı günlere göre verilmiştir. Elmanın kilogramını 3 liradan satarak 5 günde 348 lira kazanan manavın perşembe günü kaç kilogram elma sattığını bulunuz

Cevap:

Pazartesi → 15 . 3 = 45 TL
Salı → 28 . 3 = 84 TL
Çarşamba → 21 . 3 = 63 TL
Perşembe → x . 3 = 3x
Cuma → 14 . 3 = 42 TL

45 + 84 + 63 + 42 = 234 TL
234 + 3x = 348
3x = 114
x = 38

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.