Anasayfa Kitap Cevapları
20 Nisan 2022, 23:20 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 271-272-273-274. Cevapları MEB Yayınları

Ters Açılar Cevapları

5. ÜNİTE AÇILAR 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 271-272-273-274. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 271 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

SIRA SİZDE

135° lik açının bütünler açısının ölçüsünü bulunuz.
Cevap: 180° – 135° = 45°


DÜŞÜNELİM

Günlük hayatta kullandığımız ya da çevremizde gördüğümüz bu şekilde başka cisimler var mı?
Cevap: Pencere korkulukları, bahçe çitleri gibi cisimleri örnek verebiliriz.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 272 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

SIRA SİZDE

Yandaki şekilde m(TOS) = 35° olduğuna göre verilmeyen açıları bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 272 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


SIRA SİZDE

40° lik açının tümler açısı ile bütünler açısının toplamını bulunuz.
Cevap:

Tümler açı ⇒ 90° – 40° = 50°
Bütünler ⇒ 180° – 40° = 140°


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 273 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

ÇALIŞMA SAYFASI

1. Şekildeki açıları sembol kullanarak yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 273 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

2. Şekildeki komşu açıları yazınız
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 273 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap (1)

3. Aşağıda verilen açıların tümler açılarının ölçülerini yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 273 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap (2)

4. Aşağıda verilen açıların bütünler açılarını yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 273 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap (3)

5. Aşağıdaki şekillerde verilmeyen açıları bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 273 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap (4)


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 274 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıdaki şekilde AD ve BE birer doğru olduğuna göre şekille ilgili verilen ifadelerin başına doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

(D) a ile c ters açılardır.
(D) a ile b bütünler açılardır.
(Y) c ile e ters açılardır.
(D) c, d ve e açılarının toplamı 180 derecedir.
(Y) b ile d tümler açılardır.
(Y) e ile c komşu açılardır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107-110-112-113-114. Cevapları MEB Yayınları

2. 60° nin tümler açısının ölçüsü ile 160° nin bütünler açısının ölçüsü toplamının kaç derece olduğunu bulunuz.
Cevap:

90 – 60 = 30°
180 – 160 = 20°
30 + 20 = 50°

3. 42°lik açının tümlerinin ölçüsü K, 71°lik açının bütünlerinin ölçüsü L ise K + L toplamının sonucunu bulunuz.
Cevap:

90 – 42 = 48°
180 – 71 = 109°
109 + 48 = 157°

4. Tümler iki açıdan büyüğünün ölçüsü küçüğünün ölçüsünün 4 katı ise küçük açının ölçüsünü bulunuz.
Cevap:

x + 4x = 90
5x = 90°
x = 18°

5. Yandaki şekilde AD ve EC birer doğru olduğuna göre verilmeyen açıları bulunuz
Cevap:

180 – 180 – 128 = 52°
180 – 28 – 52 = 100°
AOB ⇒ 100°
AOE = COD ⇒ 52°

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 337-338-339-340. Cevapları MEB Yayınları

6. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin ölçüsünün 2 katından 12 derece eksiktir. Buna göre büyük açıyı bulunuz.
Cevap:

x + 2x – 12 = 90
3x – 12 = 90
3x = 102
x = 34°
180 – 34 = 146°

7. Yandaki şekle göre AEB açısı ile DEC açısının ölçüleri toplamını bulunuz.
Cevap:  180 – 90 = 90°

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.