Anasayfa Kitap Cevapları
20 Eylül 2022, 23:24 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 29-30-31. Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 29-30-31. Sayfa MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerine özel olarak hazırlanan ve içerisinde Çarpanlar ve Katlar konularının da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 29-30-31 cevapları konusunu paylaştık. Konu içerisindeki cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan bizlere yazarak bildirebilirsiniz.

Çarpanlar ve Katlar Cevapları

1. ÜNİTE 2. Bölüm Çarpanlar ve Katlar 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 29-30-31. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 29 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Alanı 20 birim kare olan dikdörtgenin kenarlarının kaç birim olabileceğini düşününüz ve açıklayınız
Cevap: 5 birim olabilir.


150 sayısının doğal sayı çarpanlarını bulunuz
Cevap:

1 . 150, 2. 75, 3 . 50, 5 . 30, 6 . 25, 10 . 15
(1, 2, 3, 5, 6, 15, 25, 30, 50, 75, 150 toplamda 12 çarpanı vardır)

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

40 sayısının çift olan doğal sayı çarpanlarının toplamı kaçtır?
Cevap:

2 + 4 + 8 + 10 + 20 + 40=84


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 30 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

48 sayısının doğal sayı çarpanlarından kaç tanesi rakamdır?
Cevap: 1, 2, 4, 6, 8 5 tanesi rakamdır.


30 sayısının doğal sayı çarpanlarının toplamını bulunuz.
Cevap: 1 + 2 + 3 + 5 + 6 + 10 + 15 + 30= 75


Yukarıda verilen tablodaki sayılar arasında 6’nın katlarını işaretleyiniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 30 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


• 18’in katıdır.
• İki basamaklıdır.
• Rakamlarının çarpımı 0’dır.
Yukarıda özellikleri verilen sayıyı bulunuz.

Cevap: 90


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 31 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap:

• Bir sayının çarpanına aynı zamanda o sayının böleni denir.
• Bir doğal sayıyı herhangi bir doğal sayıyla çarparak bulduğumuz çarpımlara o sayının katları denir.
• 60 sayısının 5 ile 40 arasındaki çarpanları 6, 10, 12, 15, 20, 30 sayılarıdır


2. Kaan, biriktirdiği parası ile 48 tane roman almıştır. Kaan, bu romanları arkadaşlarına eşit sayıda hediye etmek istiyor. Kaan’ın romanları kaç farklı şekilde paylaştırabileceğini bulunuz
Cevap: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 48→ 10 farklı şekilde paylaştırılabilir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 25-26-27-28. Cevapları MEB Yayınları

3. Birbirinin çarpanı veya katı olan aşağıdaki sayıları eşleştiriniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 31 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


4.Aşağıdaki ifadeler doğru ise başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 31 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


5. Yukarıdaki görselde ördeğin uzunluğu verilmiştir. Bu uzunluğu veren sayının çarpanlarından kaç tanesi tek sayıdır?
Cevap: A) 1


6. 110 sayısının bölenlerinden kaç tanesi rakamdır?
Cevap: B) 3


7. 7’nin 50’den küçük katları aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49


8. 96 sayısının çarpanları gökkuşağı şeklinde gösterilmiştir. Boşluklara gelecek sayıların toplamı kaçtır?
Cevap: B) 46

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.