Anasayfa Kitap Cevapları
5 Mayıs 2022, 15:56 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 315-316. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik 5.Ünite Değerlendirme Cevapları MEB Yayınları

5. ÜNİTE ALAN ÖLÇME 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 315-316. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 315 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. ABCD bir dikdörtgen KLC ise bir üçgen olup |AB|= 12 cm, |DK| = 8 cm ve |BC| = 9 cm ise A(KLC) kaç santimetrekaredir?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 315 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

2. Yandaki ABCD paralelkenar olup CBE bir dik üçgendir.
|AB| = 20 cm, IDEI =14 cm ve
A(CBE) = 24 cm² ise A(ABCD) kaç santimetrekaredir?

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 315 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap (1)

3. Çevre uzunluğu 600 metre olan kare şeklindeki bahçenin alanı kaç ardır?
Cevap:

600 ÷ 4 = 150
150 x 150 = 22 500
22 500 ÷ 100 = 225

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 214-215-216-217-218. Cevapları MEB Yayınları

4. Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) 0,1 km² = 100 ha

5. Tümler iki açıdan biri diğerinin yarısı ise büyük açının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap:

Tümler açı = 90°
x + (x÷2) = 90°
x = 60°


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 316 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. 136 arlık bir parkın 1/8 ’ine çim ekiliyor. Buna göre çim ekilmeyen kısım kaç dönümdür? 
Cevap:

136 ÷ 8 = 17 ardır.
Ekilmeyen alan ise 136 – 17 = 119 ard’dır.
119 ar ise  = 11,9 dönüm

7. Yanda verilen şekilde DB bir doğru olduğuna göre COD açısının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir? 
Cevap: 180 – 64 = 116°

8.Yandaki şekilde kaç tane açı vardır?
Cevap: C) 9

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186-190-191. Cevapları Engürü Yayınları

9. Yanda verilen şekilde PT bir doğru ve ROS açısı ile TOS açısı eş açılardır. m(POR) = 30° ise ROS açısının ölçüsü kaç derecedir? 
Cevap: A) 75°

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.