Anasayfa
Ara Bul
30 Eylül 2021, 13:30

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35-37-38. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 35-36-37-38. Sayfa MEB Yayınları 2.Kitap Doğal Sayılarla Problemler

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Soru: a) Bir yılda kaç ton su israfından kurtulacaklarını bulalım.

Cevap:

Musluk tamirinden 1 ton
Tıraş olurken 12 ton
Sebze yıkarken 18 ton
Diş fırçalarken 10 . 4= 40 ton
Duş alırken 17 . 4 = 68 ton
Toplamda = 1+ 12 + 18 + 40 + 68 = 139 ton


Soru: b) Bir yılda kaç ton su tüketeceklerini bulalım.

Cevap: 300 – 139 = 161 ton su kullanırlar.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 37 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

1.Ramazan Bey bahçesinde kiraz ve kayısı yetiştirmektedir. Bahçesinde 22 adet kiraz, 36 adet kayısı ağacı bulunan Ramazan Bey bir kiraz ağacından 28 kg, bir kayısı ağacından 32 kg meyve almaktadır. Bahçedeki tüm meyveler toplandığına göre:
Soru
: a) Toplam kaç kg meyve toplanmıştır?

Cevap: (22.28) + ( 36.32) = 1768 kg meyve toplanmıştır.


Soru: b) Toplanan kirazlar on dörder kilogramlık kasalara, kayısılar ise on ikişer kilogramlık kasalara yerleştirildiğine göre bu kasalama işi için toplam kaç tane kasa kullanılmıştır?

Cevap:

(22.28)/ 14 = 44 Kiraz kasası
(36.32)/ 12 = 96 Kayısı kasası
Toplamda = 44 + 96 = 140 tane kasa


Soru: c) Kasalama işinden sonra bir kasa kiraz 30 TL’den, bir kasa kayısı 20 TL’den
satılacaksa Ramazan Bey meyvelerden kaç TL kazanır?

Cevap: (30.44) + (20.96) = 3420 TL kazanır.


Soru: 2. Kamyon ve otomobillerin yer aldığı bir otoparkta toplam 33 tane araç vardır. Araçların tekerlek sayısı toplamı 158’dir. Kamyonların 6 tekerlekli, otomobillerin 4 tekerlekli olduğu bu otoparktaki araçlardan kaç tanesinin kamyon, kaç tanesinin otomobil olduğunu bulunuz.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 37 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Soru: 3. Bir iş yerinde yılda 6 paket küp şeker ve 20 kg toz şeker kullanılmaktadır. İş yerinin sahibi Semra Hanım, çalışanları ile birlikte artık ofiste çaya şeker atmama kararı alır. 1 paket küp şeker 5 TL ve 1 kg toz şeker 6 TL olduğuna göre karar sonrası bu iş yerinin giderleri kaç TL azalmıştır?

Cevap:

Yılda 6 paket küp şeker 6 . 5= 30 TL
Yılda 20 kg toz şeker 20 . 6 = 120 TL
120 + 30 = 150 TL azalmıştır.


Soru: 4. 108 sayfalık bir kitaba sayfa numarası verilirken toplam kaç adet rakam kullanılır?

Cevap:
1 ile 9 arasında bir basamaklı sayı olduğu için 9 . 1= 9
9 ile 100 arasında iki basamaklı sayı olduğu için 91 . 2 = 182
100 ile 108 arasında 3 basamaklı sayı olduğu için 8 . 3= 24
9 + 182 + 34 = 215 adet rakam


Soru: 5. Nesrin’in doğum yılı Burcu’nun doğum yılından 6 eksiktir. Nesrin 28 yaşındayken Burcu kaç yaşındadır?

Cevap: 28 + 6 = 34


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Soru: 6. Abdurrahman Usta bir demir çubuğu 2 eş parçaya bölmek için 10 TL alıyor. O hâlde Abdurrahman Usta bir demir çubuğu 6 eş parçaya bölmek için kaç TL alır? (Bir seferde birden fazla demir kesilememektedir.)

Cevap:

A) 40 B) 50 C) 60 D) 70

1 kesim 10 TL ise;
6 . 10 = 60 TL


Soru: 7. 16 bayan ve 12 erkeğin bulunduğu bir otobüsten 4 erkek iner ve otobüse 5 evli çift binerse son durumda otobüste kaç erkek ve kaç bayan olacağını bulunuz.

Cevap:

16 bayan, 12 erkek
12 – 4 = 8 erkek kalır.

5 erkek 5 bayan binince
16 + 5 = 21 bayan
8 + 5= 13 erkek


Soru: 8. Ecrin ile Tuğba 200 lirayı paylaşıyorlar. Tuğba bu paylaşımda adaletsizlik olduğunu düşünüp 16 lirayı Ecrin’e veriyor ve paraları eşit oluyor. Paraları eşitlenmeden önce kaçar liraları vardı?

Cevap:

200/2= 100TL
100 + 16 = 116 Tuğba’nın parası
100 – 16 = 84 TL Ecrin’in parası


Soru: 9. “8” rakamının yazılı olduğu tuşu bozuk olan bir hesap makinesinde, 17 28 ⋅ işleminin sonucunu nasıl hesaplayabilirsiniz?

Cevap:

17. (30-2) = 476


Soru: 10. Hangi sayının 2 katının 18 fazlasının yarısı 25 eder?

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Soru: 11. Okan ve Volkan, çalıştıkları iş yerinde saatte yirmi beşer TL kazanmaktadırlar. Okan’ın 30 saat, Volkan’ın 26 saat çalıştığı bir haftada Okan Volkan’dan kaç TL fazla kazanmıştır?

Cevap:

Okan: 30 . 25 =750
Volkan: 26 . 25 = 650
750 – 650 = 100 TL fazla kazanmıştır.


Soru: 12. “Manav, 8, 12, 3” verilerini kullanarak bir problem kurunuz ve bu problemi çözünüz.

Cevap:

12 . 1 =12 TL
8 . 3 = 24 TL
12 + 24 = 36 TL

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.