Anasayfa Kitap Cevapları
2 Nisan 2022, 23:10 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 350-351-358-359. Cevapları MEB Yayınları

Sıvı Ölçme Birimleri Cevapları

6. ÜNİTE GEOMETRİK CİSİMLER 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 350-351-358-359. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 350 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

GEÇMİŞE YOLCULUK

1. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi yanlıştır? 
Cevap: B) 110 L = 11 000 mL

2. Bir çay bardağı 100 mL su aldığına göre boş olan 1 litrelik su şişesini doldurmak için en az kaç çay bardağı su gerekir?
Cevap: 1 litre = 1000 ml yaptığına göre 1000/100 = 10 çay bardağı su gereklidir.

3. Aslı; yukarıda verilen 330 mL meyve suyunu kahvaltıda, 250 mL süt ve 500 mL suyu ise okulda içiyor. Aslı, günün sonunda 3 L sıvı tükettiğine göre okuldan sonra kaç mL daha sıvı tüketmiştir?  
Cevap:

Aslı ilk başta 330 + 250 + 500 = 1080 ml sıvı almış
Toplam da 3 L yani 3000 ml sıvı aldığına göre
3000 – 1080 = 1920 ml sıvı tüketmiştir okuldan önce.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201-202. Cevapları Engürü Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 351 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

DÜŞÜNELİM

Nazlı’nın babası sıvı olan şurubu hangi ölçme birimiyle ifade etmiştir? Daha önce karşılaştığımız bu birimin kullanıldığı durumlara örnek verebilir miyiz?
Cevap: Milimetre cinsinden ifade etmiştir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 358 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

ÇALIŞMA SAYFASI

1. Aşağıda istenen dönüşümleri yapınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 358 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

2. Aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını istenen birim cinsinden bulunuz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 358 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap (1)

3. 30 kişinin bulunduğu bir kafilede, her bir kişiye 500 mL su dağıtılacaktır. Bu iş için toplam kaç L su gerekir?
Cevap:

30.500 = 15 000 ml
15 00 ml = 15 l

4. Saniyede 0,05 mL su damlatan bir musluk, bir saatte kaç L su damlatır? 
Cevap:

3600 x 0,05 = 180 ml
180 ml = 0,18 l


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 359 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıda ayrıt uzunlukları verilen dikdörtgenler prizması şeklindeki depolardan hangisi en az 1000 litre su alır?
Cevap: B) 1 m, 2 m ve 3 m ⇒ 6m³ = 6000 dm³ = 6000 l

A) 20 cm, 30 cm ve 40 cm ⇒ 24 000 cm³
B) 1 m, 2 m ve 3 m ⇒ 6m³ = 6000 dm³ = 6000 l
C) 1,2 m, 1 m ve 0,5 m ⇒ 0,6 m³ = 600 dm³ = 600 L
D) 60 cm, 100 cm ve 80 cm ⇒ 480 000 cm³ = 480 dm³

2. Gökhan; yapımında 600 cm³ su kullandığı limonataya, kullandığı suyun 1/4 ’i kadar limon suyu ve 150 mL sıvı şeker ekliyor. Buna göre Gökhan kaç litre limonata elde eder? 
Cevap:

Kullandığı suyun 1/4’i kadar limon suyu yani
600/4 = 150 cm³ bu da 1500 ml³ limon suyu eder.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35-37-38. Cevapları MEB Yayınları

600 cm³ = 6000 mm³ eder
Bu durumda toplam da 6000 + 1500 + 150 = 7650 mm³ yapar.
7650 mm³ te = 7,65 litre yapar.

3. Arzu, 23 adet 500 mililitrelik pet şişelerde bulunan suyu 1 litrelik cam şişelere boşaltmak istiyor. Bu şişeler tam olarak doldurulacağına göre Arzu’nun kaç adet şişeye ihtiyacı vardır?
Cevap:

23 x 500 = 11 500 mL = 11,5 L
12 adet şişeye ihtiyacı vardır.

4. (…) Buna göre İsmail bu kabı en fazla kaç saat kaç dakika sonra boşaltmalıdır?
Cevap:

Dakikada 2 mL su akıttığına göre
Saatte 60 x 2 = 120 mL akar.
0,75 L = 750 mL
750÷ 120 = 6 saat 60 dakika

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.