Anasayfa Kitap Cevapları
18 Eylül 2022, 20:55 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36-37-38-39. Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 36-37-38-39. Sayfa MEB Yayınları 2022-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Asal Sayılar konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 36-37-38-39 cevapları konusunu paylaştık. Asal Sayılar ve Bölünebilme Kuralları ile ilgili konu hakkında eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Asal Sayılar Cevapları

1. ÜNİTE 2. Bölüm Çarpanlar ve Katlar 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36-37-38-39. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Arkadaşınızın aklından tuttuğu sayının sadece 1’e ve kendisine bölünebilen tek basamaklı bir sayı olduğu bilindiğine göre bu sayının kaç olabileceğini düşününüz ve açıklayınız.
Cevap: 7 olabilir.


36 sayısına en az kaç eklenirse elden edilen sayı asal bir sayı olur?
Cevap: 1 eklenirse asal bir sayı olur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88-89-92. Cevapları MEB Yayınları

11, 12 ve 13 sayılarından hangilerinin asal sayı olduğunu belirleyiniz.
Cevap:  11 ve 13 asal sayıdır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 37 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4, 6, 8, 9 ve 10 sayıları Eratosthenes Kalburu’nda daha önceden boyanmıştır. Bu sayılar ve katlarının neden boyalı olduğunu yorumlayınız
Cevap: Bu sayılar asal sayılar değillerdir. Katları da asal olmadığı için nboyalıdır.


Rakamları farklı iki basamaklı en küçük asal sayının en küçük asal sayıdan farkı kaçtır?
Cevap: 13 – 2 =11


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

120 sayısının asal çarpanlarını çarpan ağacı yöntemi ile gösteriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


45 sayısının asal çarpanlarını çarpan ağacı yöntemi ile gösteriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


450 sayısının asal çarpanlarını bölme algoritması yöntemi ile bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


132 sayısının asal çarpanlarını bölme algoritması yöntemi ile bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 39 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap:

2 en küçük asal sayıdır.
• Sadece 1’e ve kendisine kalansız bölünebilen sayılara asal denir.
• 28 sayısının asal çarpanları 2 ve 7 sayılarıdır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 29-30-31. Cevapları MEB Yayınları

2. Yanda 60 ve 126 sayılarının asal çarpanlarına ayrılmış hâli gösterilmiştir.
Buna göre:

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 39 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


3. Yanda A sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli verilmiştir. Buna göre A, B ve C sayılarını bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 39 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


4. Aşağıdaki doğal sayılar ile asal çarpanlarını eşleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 39 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


5. Aşağıdaki ifadeler doğru ise başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 39 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. 1□ iki basamaklı sayısı asal sayı olduğuna göre □ yerine gelecek rakamların toplamı kaçtır?
Cevap: D) 20


1, 3, 9, 13, 51, 41, 43, 54, 75
7. Yukarıda verilen sayılardan kaç tanesi asal sayı değildir?

Cevap: A) 5


8. 21 sayısı iki asal sayının toplamı olarak kaç farklı şekilde yazılabilir?
Cevap: A) 1

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.