Anasayfa Kitap Cevapları
18 Eylül 2022, 10:10 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40-41-42. Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 40-41-42. Sayfa MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İki Doğal Sayının Ortak Bölenleri ve Ortak Katları konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 40-41-42 cevapları konusunu paylaştık. İki Doğal Sayının Ortak Bölenleri ve Ortak Katları konusu içerisinde bulunan cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

İki Doğal Sayının Ortak Bölenleri ve Ortak Katları Cevapları

1. ÜNİTE 2. Bölüm Çarpanlar ve Katlar 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40-41-42. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8 adet defter ve 12 adet kalem kendi aralarında gruplara ayrılarak çocuklara dağıtılacaktır. Her bir çocukta eşit sayıda defter ve eşit sayıda kalem olacak şekilde kaç farklı paylaşım yapılabileceğini düşününüz ve açıklayınız.

Cevap:

Herkese 1er 1er dağıtma yapılabilir
Herkese 2ler 2şer dağıtma yapılabilir
Herkese 4er 4er dağıtma yapılabilir

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


48 ve 72 sayılarının ortak bölenlerini bulunuz.

Cevap:
48’in bölenleri→ 2, 3, 4, 6, 8, 12, 24
72’nin bölenleri→ 2, 3, 4, 6, 8, 12


Ağırlıkları 72 ve 64 kilogram olan çuvallardaki nohutlar eşit ağırlıklı paketlere konulacaktır. Buna göre bir paketteki nohutun ağırlığının kaç kilogram olabileceğini bulunuz

Cevap: 2, 4, 8


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 41 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Ali’nin 20 misketi, Can’ın 15 misketi vardır. Ceren’in ise Ali ve Can’ın misket sayılarının katı olan bir sayı kadar misketi vardır. Buna göre Ceren’in misket sayısı kaç olabilir?

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 75-77. Cevapları KOZA Yayınları

Cevap: 60 olabilr.

20’nin katları→ 20, 40, 60…
15’in katları→ 15, 30, 45, 60…


5 ve 9 sayılarının iki basamaklı ortak katlarını bulunuz.

Cevap: 45 ve 90 ortak katlarıdır.

5’in katları→ 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90…
9’un katları→ 9, 18, 27, 36, 45, 54,63, 72, 81, 90…


6 ve 9 sayılarının iki basamaklı ortak katlarını bulunuz.

Cevap: 18, 36, 54 ve 72 ortak katlarıdır.

6’nın katları→ 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48, 54, 60, 66, 72, 78, 84, 90…
9’un katları→ 9, 18, 27, 36, 45, 54,63, 72, 81, 90…


Bir kasadaki armutların sayısı 40 ile 60 arasındadır. Bu armutlar dörderli ve yedişerli olarak gruplara ayrılabildiğine göre kasadaki armut sayısı kaçtır?

Cevap: 7ve 4’ün en küçük ortak katları 28’dir.

7’nin katları→ 7, 14, 21, 28, 35…
4’ün katları→ 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28..


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 42 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Yukarıda ölçüleri verilen dikdörtgen biçimindeki çim alan, eş kareler şeklinde bölgelere ayrılmak isteniyor. Buna göre eş şekildeki her bir parçanın kenar uzunluğunun kaç metre olabileceğini bulunuz.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 42 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


2. Taner, yukarıda verilen iki odun parçasını eşit uzunlukta ve hiç artmayacak şekilde parçalara ayırmayı düşünüyor. Parçaların kaç santimetre olabileceğini bulunuz.

Cevap: İki sayınında ortak böleni 5 olduğu için 5cm şeklinde parçalanabilir.


3. Aynı hastanede çalışan doktorlardan Mehmet Bey 6 günde bir, Sinem Hanım 10 günde bir nöbet tutmaktadır. Bu iki doktor aynı gün nöbet tuttuktan kaç ay sonra tekrar birlikte nöbet tutar? (1 ay=30 gün)

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

Cevap:

6 . 10=60 gün sonra yani 2 ay sonra aynı gün nöbet tutarlar.


4. Selin, aklından tuttuğu sayının 4 ve 3’e kalansız bölündüğünü söylüyor. Selin’in aklından tuttuğu sayı 30 ile 70 arasında olduğuna göre bu sayının kaç olabileceğini bulunuz.

Cevap: 36, 48, 60


5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Cevap: A

A) 20 ve 30 sayılarının ortak bölenleri
1, 2 ve 5’tir.
B) 12 ve 18 sayılarının ortak bölenleri
1, 2 ve 3’tür.
C) 27 ve 42 sayılarının ortak bölenleri
1 ve 3’tür.
D) 16 ve 48 sayılarının ortak bölenleri
1, 2 ve 4’tür.


6. Aşağıdaki sayı ikililerinden hangisinin ortak bölen sayısı en çoktur?

Cevap: B

A) 9 ve 12
B) 30 ve 40
C) 45 ve 65
D) 25 ve 75


7. Çiçek dükkânı olan Gül Hanım, sardunyalarını altışarlı ve sekizerli grupladığında hiç sardunya artmıyor. Gül Hanım’ın dükkânında 300’den fazla sardunya olduğu bilindiğine göre en az kaç sardunya vardır?

Cevap: A

A) 312
B) 336
C) 348
D) 360


8. Bir yarış pistinde iki araç başlangıç çizgisinden aynı anda ve aynı yöne doğru harekete başlamıştır. Birinci araç başlangıç noktasına 18 dakikada, ikinci araç ise başlangıç noktasına 24 dakikada geldiğine göre bu araçlar ilk kez kaç dakika sonra başlangıç noktasında tekrar yan yana gelir?

Cevap: C

A) 36
B) 54
C) 72
D) 96

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.