Anasayfa Kitap Cevapları
3 Nisan 2022, 0:55 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 41-44-45. Cevapları MEB Yayınları

Çarpanlar ve Katlar Cevapları

1. ÜNİTE ÇARPANLAR VE KATLAR 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 41-42-43-44-45. Sayfa MEB Yayınları 2.Kitap


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 41 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Makas yardımıyla A4 kâğıdınızdan yüzey alanı 24 cm2 ve kenar uzunlukları doğal sayı olan dikdörtgensel bölgeler kesiniz. Kestiğiniz parçaların kenar uzunluklarını aşağıdaki tabloya yazınız. ya yazdığınız sayıları inceleyiniz ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 41 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 44 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıda verilen doğal sayıların çarpanlarını bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 44 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


2. Aşağıda verilen doğal sayıların bölenlerini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 44 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


3. Aşağıdaki sayıların katlarını 100’e kadar yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 44 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


4. 20 sayısının 130 ile 220 arasındaki katlarını bulunuz
Cevap: 140, 160, 180, 200


5. 32 sayısının 140 ile 330 arasındaki katlarını bulunuz
Cevap: 160, 192, 224, 256, 288, 320

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 271-272-273-274. Cevapları MEB Yayınları

6. 7 sayısı, 4☐ iki basamaklı sayısının bir çarpanı ise “☐” yerine gelebilecek değerleri bulunuz.
Cevap: 2 veya 9 çünkü 7’nin katları→ 7, 14, 21, 24, 28, 35, 42, 49


7. 8 sayısı, 8△ iki basamaklı sayısının bir böleni ise “△” yerine gelebilecek
değerleri bulunuz.

Cevap: 0 veya 8’in katları→ 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, 72, 80, 88


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 45 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıda verilen boşlukları; eğer sayı tablonun başındaki sayının çarpanı ise ” ✓ ” değilse “X” işareti ile doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 45 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


2. Aşağıdaki ifadelerin başına doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 6 sayısı, 48’in çarpanıdır.
(Y) 3 sayısı, 32’nin bölenidir.
(Y) 54 sayısı, 8’in katıdır.
(D) 28 sayısı, 7’nin katıdır.
(D) 42 sayısı, 6’nın katıdır.
(Y) 5 sayısı, 54’ün çarpanıdır


3. Bekir Öğretmen; öğrencilerinden 40 sayısını, iki sayının çarpımı şeklinde yazmalarını ister. Buna göre aşağıdaki öğrenci cevaplarından hangisi yanlıştır?
Cevap: B

A) 20 . 2 B) 12 . 5 C) 10 . 4 D) 8 . 5

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 220-221-222-224. Cevapları MEB Yayınları

4. “Aklından bir sayı tut, bu sayıyı 2 ile çarp, sonuca 10 ekle, 2’ye böl ve bu sayıdan ilk başta tuttuğun sayıyı çıkar.”
Yukarıdaki yönergeleri takip ederek bulduğunuz sonucun 100’den küçük, en büyük katı
kaçtır?

Cevap: Aklımdan tuttuğum sayı 5 olsun

5 . 2 =10
10 + 10= 20/2= 10

Yüzden küçük en büyük katı 90’dır.


5. Down sendromlu bireyler, meşguliyet terapi etkinliklerinde çeşitli mekânlarda kullanılmak üzere dikdörtgen masa imal ediyorlar. Masaların yüzey alanları 12 m² ve kenar uzunlukları doğal sayı ise kaç farklı masa imal edilebileceğini bulunuz
Cevap: 12’yi tam bölen sayılar; 1, 2, 3, 4, 6, 12

1 x 12 – 2 x 6 – 3 x 4
4 x 3 – 6 x 2 – 12 x 1 son üç aynı olduğu için ilk üç yapılır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.