Anasayfa Kitap Cevapları
5 Aralık 2022, 17:50 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 43-44-45-46-47. Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 43-44-45-46-47. Sayfa MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 43-44-45-46-47 cevapları konusunu paylaştık.  Kümelerle ilgili vermiş olduğumuz cevaplar hakkında görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Kümeler Cevapları

1. ÜNİTE  3. Bölüm Kümeler 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 43-44-45-46. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 43 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Evimizde, okulumuzda ya da çevremizde neleri grupluyoruz? Ayakkabılarımızı, kıyafetlerimizi yazlık ve kışlık şeklinde gruplamanın hayatımızı kolaylaştırdığını söyleyebilir miyiz?

Cevap: Kullandığımız eşyaları mevsime göre, çeşitine göre grupluyoruz. Böyle gruplayarak kullanmak hayatımızı kolaylaştırıyor.


Çantanızdaki eşyalar bir küme ise elemanlarını belirtiniz.

Cevap: Defter, silgi, kalemi kitap, cüzdan…


Sınıfınız bir küme ise elemanlarını belirtiniz.

Cevap: Kapı, masa, tahta, pencere, pano…


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 44 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Yazlık kıyafetlerden oluşan kümeye bir isim veriniz. Kümenin elemanlarını sembolle gösteriniz.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 44 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Kışlık kıyafetlerden oluşan kümeye bir isim veriniz. Kümenin elemanlarını sembolle gösteriniz

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 25-27. Cevapları KOZA Yayınları

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 44 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Yandaki akvaryumun içerisindeki nesnelerin oluşturduğu kümeyi isimlendiriniz ve kümenin eleman sayısını bulunuz.

Cevap: s(A)=0


Yandaki akvaryumda bulunan balıkların oluşturduğu kümeyi isimlendiriniz ve bu kümenin kaç elemanlı olduğunu bulunuz

Cevap: s(A)=8


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 45 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

H = {cumartesi, pazar}
Liste yöntemiyle verilen H kümesini ortak özellik yöntemi ile yazınız.

Cevap: H = {hafta sonu günleri}


E = {E ile başlayan aylar}
Ortak özellik yöntemiyle verilen E kümesini liste yöntemiyle yazınız.

Cevap: E= {Eylül, Ekim}


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Tek basamaklı asal sayılardan oluşan A kümesi ile tek basamaklı çift sayılardan oluşan Ç kümesinin ortak elemanlarını sembolle gösteriniz.

Cevap: A ∩ Ç


Tek basamaklı asal sayılardan oluşan A kümesi ile tek basamaklı çift sayılardan oluşan Ç kümesinin birlikte oluşturduğu kümenin elemanlarını sembolle gösteriniz.

Cevap: A ∪ Ç


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1.Aşağıdaki boşluklara “ ! ” veya “ ! ” sembollerinden uygun olanını yazınız.

Cevap:

T={15’ten büyük 25’ten küçük tek sayılar}
15 T 19 T 23  T
17  T 22 T 25  T


2. İ= {İsminizi oluşturan harfler}
Ortak özellik yöntemiyle verilen İ kümesini liste yöntemi ve venn şeması yöntemi ile gösteriniz.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


3. S→ Yumurta, şeker, süt, çikolata, un
E→ Un, yağ, kıyma, makarna, süt
Yukarıda Selcen ve Ezgi’nin alışveriş listesi sırasıyla S ve E kümeleri ile gösterilmiştir. Buna göre S E + kümesinin elemanını veya elemanlarını bulunuz.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 94-95-96-97. Cevapları MEB Yayınları

Cevap: S ∩ E = {Süt ve un}


4. Aşağıdaki ifadeler doğru ise başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


5. Aşağıda ortak özellik yöntemi ile verilen kümelerin hangisinin eleman sayısı en azdır?

Cevap: C

A) A = {Alfabemizdeki harfler}
B) Ü = {Ülkemizdeki coğrafi bölgeler}
C) H = {H harfi ile başlayan aylar}
D) S = {“Sivas” kelimesini oluşturan harfler}


A = {Asal sayı olan rakamlar}
B = {Tek sayı olan rakamlar}
C = {Çift sayı olan rakamlar}
6. Verilen A, B ve C kümelerine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap: D

A) s(A ∩ B) = 3
B) s(A ∩ C) = 2
C) s(B ∩ C) = 0
D) s(A) = 4


K = {a, ı, o, u} İ = {e, i, ö, ü}
7. K ∪ İ kümesinin elemanları aşağıdakilerden hangisinde doğru gösterilmiştir?

Cevap: B

A) { }
B) {Sesli harfler}
C) {Sessiz harfler}
D) {Alfabemizdeki harfler}


8. Şekilde İ ve Ö kümeleri verilmiştir. Buna göre ★ hangisinin elemanıdır?
I. İ ∪ Ö
II. İ ∩ Ö
III. İ
IV. Ö

Cevap: A

A) Yalnız I.
B) I ve III.
C) I, II ve IV.
D) I, II, III ve IV.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.