Anasayfa Kitap Cevapları
18 Eylül 2022, 20:20 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 48-49-52. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 48-49-50-51-52. Sayfa MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencileri için özel olarak hazırladığımız ve içerisinde 1. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 48-49-52 cevapları konusunu paylaştık. 1. Ünite Değerlendirme Sorularının cevapları ile ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

1.Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

1. ÜNİTE  3. Bölüm Kümeler 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 48-49-50-51-52. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. 3? = 81 olduğuna göre kaçtır?

Cevap: D

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4


2. 1¹ + 3³ – 1¹°/3 İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C

A) 7
B) 8
C) 9
D) 10


3. 5³ ÷ (3² + 4²) + 15 işleminin sonucu kaçtır?

Cevap: B

A) 15
B) 20
C) 25
D) 30


? · ? = 180
? + 0 = 240
4. Olduğuna göre ?· (0 – ?) işleminin sonucu kaçtır?

Cevap: B

A) 30
B) 60
C) 90
D) 120


5. Semra’nın her gün çözdüğü soru sayısı 6’nın katıdır. Buna göre Semra’nın çözdüğü soru sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Cevap: A

A) 120
B) 115
C) 110
D) 100

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 56-58. Cevapları KOZA Yayınları

6. Yandaki tabloda verilen sayılardan en küçük ve en büyük asal sayıların çarpımı kaçtır?

Cevap: C

A) 23
B) 42
C) 46
D) 63


7. Asal çarpanları 2, 3 ve 5 olan sayı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Cevap: D

A) 12
B) 20
C) 45
D) 60


8. Bir kırtasiyede 5 kalem alana 1 kalem hediye edilmektedir. Hediye edilen kalemlerle birlikte 98 kalem alan bir kişinin aldığı kalemlerden kaç tanesi hediyedir?

Cevap: C

A) 16
B) 17
C) 18
D) 19


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 49 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

I. Asal sayılardır.
II. Ortak bölenleri 1’dir.
III. Tek sayılardır.
IV. 3’e tam bölünürler.
9. 13 ve 23 sayıları için yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Cevap: C

A) Yalnız I.
B) I ve III.
C) I, II ve III.
D) I, II, III ve IV.


10. 4 basamaklı 2501 sayısının 3 ile kalansız bölünebilmesi için 0 yerine gelebilecek rakamlar kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C

A) {1, 4}
B) {3, 6}
C) {1, 4, 7}
D) {3, 6, 9}


9’a bölünebilen bütün sayılar aynı zamanda … ile bölünür.
11. Yukarıdaki ifadede yer alan boşluk aşağıdakilerden hangisi ile doldurulursa yanlış olur?

Cevap: D

A) 1
B) 3
C) 9
D) 18


O = {2, 3, 5}
12. Yukarıdaki O kümesinin elemanları, verilen sayı çiftlerinden hangisinin ortak bölenidir?

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 66-71. Cevapları KOZA Yayınları

Cevap: A

A) 90 ve 150
B) 45 ve 75
C) 10 ve 30
D) 10 ve 15


60 sayısının asal çarpanları B kümesini, 70 sayısının asal çarpanları C kümesini oluşturmaktadır. Verilen bu bilgilere göre B ve C kümeleri ile ilgili 13, 14 ve 15. soruları cevaplayınız.
13. B kümesinin elemanları liste yöntemi ile aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap:A

A) {1, 2, 3, 5, 6, 10, 12, 20, 30, 60 }
B) {1, 2, 3, 5}
C) {2, 2, 3, 5}
D) {2, 3, 5}


14. C kümesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap: D

A) s(C) = 3
B) 2 ? C
C) 3 ? C
D) 7 ? C


15. B ? C kümesinin elemanları hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Cevap: B

A) { }
B) {2, 5}
C) {2}
D) {2, 3, 5, 7}


K = {“KIRŞEHİR” kelimesini oluşturan harfler}
16. K kümesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap: D

A) R ? K
B) S ? K
C) s(K) = 7
D) s(K) = {7}


1.Ünite Matematik Oyunları Cevapları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 52 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

MATEMATİK OYUNLARI

Verilen soruların cevapları tabloda saklıdır. Cevapları bulduğunuzda yanda gösterildiği gibi etrafını çiziniz.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 52 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.