Anasayfa Kitap Cevapları
2 Nisan 2022, 23:34 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 53-54-56-57-58. Cevapları MEB Yayınları

Bölünebilme Kuralları 2.Bölüm Cevapları

1. ÜNİTE ÇARPANLAR VE KATLAR 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 53-54-56-57-58. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 53 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Yukarıdaki sayıların yanındaki kutucuklara eğer o sayı; 2, 3 veya 6 ile tam bölünebiliyorsa “✓” işareti koyunuz. Yukarıdaki sayılar arasında 2 ve 3 ile bölünüp 6 ile bölünemeyen bir sayı var mıdır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 53 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Yukarıdaki sayılardan hangilerinin 6 ile tam bölündüğünü bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 53 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Yukarıdaki sayılardan 10 ile tam bölünenlerin olduğu kutucukları boyayınız.
Boyadığınız sayıların ortak özelliği nedir?

Cevap: Boyanan sayıların hepsi 10 ile tam bölünebilmektedir.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Aşağıdaki sayılardan 10 ile tam bölünenleri işaretleyiniz.
Cevap:

(x) 320 (x) 430 () 875 () 1635


3☐△ sayısı 6 ile tam bölünebildiğine göre “△” rakamının en büyük değeri için “☐” rakamının en küçük değerini bulunuz
Cevap: △⇒ 8, ☐⇒ 1


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki tablonun ilk sütununda yer alan sayılardan 2, 3 veya 4 ile tam bölünenleri ilgili kutucukta “✓” işaretiyle gösteriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


2. Aşağıdaki tablonun ilk sütununda yer alan sayılardan 5, 6, 9 veya 10 ile tam bölünenleri ilgili kutucukta ( ✓ ) işaretiyle gösteriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


3. Aşağıdaki tablonun ilk sütununda yer alan sayıların 2, 3, 5, 9 ve 10 ile bölümlerinden kalanları aşağıdaki tabloda ilgili kutucuğa yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


4. Aşağıdaki boşlukları uygun doğal sayılarla doldurunuz
Cevap:

• 2 ile tam bölünebilen üç basamaklı en küçük doğal sayı : (100)
• 4 ile tam bölünebilen iki basamaklı en küçük doğal sayı : (12)
• 3 ile tam bölünemeyen iki basamaklı en büyük doğal sayı : (98)
• 6 ile bölünebilen iki basamaklı en büyük doğal sayı : (96)
• Hem 5 hem de 3 ile tam bölünen üç basamaklı en büyük doğal sayı: (990)

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 297-302-303. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 57 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 4 ile tam bölünen sayılar 2 ile de tam bölünür.
(Y) 3 ile tam bölünen sayılar 9 ile de tam bölünür.
(Y) Birler basamağı tek olan sayılar 3 ile tam bölünür.
(D) Birler basamağı 0 olan sayılar 5’e ve 10’a tam bölünür.


2.Aşağıdaki ifadelerle uygun olan sayıları eşleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 57 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


3.Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

Bir doğal sayı hem 2 hem de 3 ile tam bölünüyorsa 6 ile de tam bölünür.
Son iki basamağı 8 ve 4’ün katı olan sayılar, 4 ile tam bölünür.
Birler basamağı çift olan sayılar 2 ile tam bölünür.
Bir doğal sayı hem 2 hem de 5 ile tam bölünüyorsa 10 ile de tam bölünür.


4. ☐7∆ üç basamaklı doğal sayısı 6 ile tam bölünebildiğine göre “☐” yerine gelebilecek sayıları bulunuz.
Cevap: 2 ile bölünebilmesi için çift sayı olması gerekir. ∆ çift sayı olması gerekir.
☐⇒ 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155-156. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 58 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. ☐34∆ dört basamaklı doğal sayısı hem 9 hem de 10 ile tam bölünebildiğine göre “☐” yerine gelebilecek sayıyı bulunuz.
Cevap:

∆ ⇒0 olmalı
3 + 4 + 0= 7
9 – 7= 2
☐⇒ 2


6. Aşağıdakilerden hangisi hem 3 hem de 4 ile tam bölünür?
Cevap: B

A) 1568 B ) 2124 C ) 2334 D ) 4264


7. 8∆2☐ dört basamaklı doğal sayısı hem 5 hem de 9 ile tam bölünebildiğine göre “∆” ve “☐” simgelerinin en büyük değerleri için “∆ + ☐” toplamını bulunuz.
Cevap:

∆ + ☐ ⇒ 9 + 5= 14


8. I. 2 ile tam bölünür.
II. 3 ile tam bölünür.
III. 4 ile tam bölünemez.
IV. 5 ile bölümünden kalan 4’tür.
V. 9 ile bölümünden kalan 3’tür.
45 564 sayısı için yukarıda yazılan ifadelerden hangileri doğrudur?

Cevap: I – II – IV


9. 37 848 sayısının 3 ile bölümünden 1 kalanını vermesi için sayının herhangi bir rakamını değiştiriniz. Bulduğunuz sayıyı arkadaşlarınızla karşılaştırıp tartışınız.
Cevap: 37 858 3+ 7 + 8 + 5 + 8 = 31


10. 93☐ üç basamaklı doğal sayısının 3 ile bölümünden kalan 2 ise “☐” yerine gelebilecek rakamları yazınız.
Cevap: 2, 5, 8


11. 4 ile tam bölünebilen ancak 9 ile tam bölünemeyen iki basamaklı en büyük doğal sayıyı bulunuz.
Cevap: 96

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.