Anasayfa Kitap Cevapları
12 Eylül 2022, 0:35 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 54-55-56. Cevapları MEB Yayınları

Tam Sayılar Cevapları

2. ÜNİTE 1. Bölüm Tam Sayılar 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 54-55-56. Sayfa MEB Yayınları

Tam Sayılar Cevapları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Hazır mıyız?

Doğal sayılar ve kesirler dışında başka sayılara da ihtiyaç var mıdır? Hava durumu haberlerinde ülkemizin en soğuk ve en sıcak illerinin hava sıcaklıklarının nasıl gösterildiğini araştırınız.
Cevap: Sıfırın altındaki eksili sayılara da ihtiyaç vardır. Çünkü hava durumunda eksi (-) şeklinde gösterilir.

Sıra Sizde – 1

Aşağıdaki ifadelere karşılık gelen sayıları “+” ve “-” işaretlerini kullanarak gösteriniz.
Cevap:
Deniz seviyesinin 10 metre altı : -10
3000 lira gelir : +3000
Sıfırın altında 5 derece : -5
Zeminin iki kat üstü : +2


Sıra Sizde – 2

Aşağıdaki ifadelere karşılık gelen sayıları “+” ve “-” işaretlerini kullanarak gösteriniz.
Cevap:
Deniz seviyesinin 3 metre üstü : +3
Zeminin 4 kat üstü : +4
150 lira gider : -150
Zeminin bir kat altı : -1

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 32-33-34-35. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 55 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 3

Aşağıda verilen soruları cevaplayınız.
Cevap:
-1 ile 7 arasındaki tam sayılar nelerdir?? 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6
-3 ile -8 arasındaki tam sayılar nelerdir??-7, -6, -5, -4


Sıra Sizde – 4

Eş bölmelere ayrılan yukarıdaki sayı doğrusunda harflere karşılık gelen tam sayıları bulunuz.
Cevap:
A: -6
B: -5
C: -3
D: -1

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 56 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap:
• Sıfırdan büyük tam sayılara pozitif tam sayılar denir.
• Sıfırdan küçük tam sayılar negatif harfi ile gösterilir.
• Tam sayılar; negatif tam sayılar, pozitif tam sayılar ve 0’dan oluşur.

2. Aşağıdaki tam sayıları ifade eden cümleler kurunuz.
Cevap:
100 : Maaşıma 100 TL zam yapıldı
-4 : Zemin katın 4 kat aşağısına indik
0 : Gelirler giderlere eşittir
80 : Babam 80 TL harçlık verdi

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 28-30-32-34-36. Cevapları KOZA Yayınları

3. Eş bölmelere ayrılan yukarıdaki sayı doğrusunda ?, ?,? ve ¦ şekillerine karşılık gelen tam sayıları bulunuz.
Cevap:
?: -8
?: -5
?: +1
¦: +2

4. -6 ile 3 arasında kaç tane tam sayı vardır?
Cevap: -5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2? 8  tam sayı vardır

5. Yandaki termometreye göre a, b, c ve d harfleri yerine gelecek tam sayılardan hangisi yanlış yazılmıştır?
Cevap: B) b = +12
a: 5
b: 15
c: -5
d: -15

6. Eş bölmelere ayrılan yukarıdaki sayı doğrusunda harflere karşılık gelen tam sayıların hangisi yanlış verilmiştir?
Cevap: D) N = -1
K: -5
L: -4
M: -2
N: 0

7. Yukarıdaki tam sayılardan kaç tanesi negatif tam sayıdır?
Cevap: C) 3
-18, -70, -6

8. Yukarıdaki M kümesinin elemanlarından kaç tanesi pozitif tam sayıdır?
Cevap: C) 3
+6, +7

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.