Anasayfa
Ara Bul
1 Ekim 2021, 0:49

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 59-61-62. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 59-60-61-62. Sayfa MEB Yayınları 2.Kitap ASAL SAYILAR

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 59 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Soru: Yukarıdaki tabloda; 2 sayısının bulunduğu kutuyu sarıya, katlarının bulunduğu
kutuları maviye boyayınız. 3 sayısının bulunduğu kutuyu sarıya, katlarının bulunduğu kutuları maviye boyayınız. Sıradaki boyanmamış ilk sayının bulunduğu kutu için de aynı işlemi yapınız ve bu işleme tablonun sonuna kadar devam ediniz.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 59 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

 


Soru: Sarı renkli kutularda bulunan sayıların ortak özelliği sizce nedir? Sonuçları
arkadaşlarınızla karşılaştırıp tartışınız.

Cevap: Hepsi asal sayıdır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Soru: 1. Aşağıda verilen sayılar arasındaki asal sayıları yazınız.

Cevap:


Soru: 2. 1453 sayısı asal olduğu gibi bu sayının rakamları toplamı da asaldır. Aşağıda
verilen sayılardan hangileri bu kurala uymaktadır? İşaretleyiniz.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Soru: 3. Aşağıdaki kutucukların yerine hangi rakamlar yazılırsa oluşan iki basamaklı
sayı asal olur?

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Soru: 4. Aşağıdaki boşlukları uygun doğal sayılar ile doldurunuz.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Soru: 5. Aşağıdaki kutucukların yerine hangi rakamlar yazılırsa oluşan iki basamaklı
sayı asal sayı olmaz?

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


Soru: 6. Aşağıdaki sayıları farklı iki asal sayının toplamı şeklinde yazınız.

Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 62 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Soru: 1. Aşağıdaki asal sayılar sırayla yazılmıştır. Boşlukları uygun asal sayılarla doldurunuz.

Cevap: 2 3 5 7 11 13 17 19 23 29 31 37 41 43 47 53 59 61 67 71 73 79


Soru: 2. ☐7 sayısı iki basamaklı asal bir sayıdır. Buna göre “☐” yerine gelebilecek rakamların toplamını yazınız.

Cevap: 1 + 3 + 4 + 6 + +9 = 21


Soru: 3. 91 sayısının asal olup olmadığını nedeni ile açıklayınız.

Cevap: Asal sayıdır. Sadece 1’e ve kendisine bölünür.


Soru: 4. İki basamaklı en büyük asal sayı ile iki basamaklı en küçük asal sayının farkını bulunuz.

Cevap:

İki basamaklı en büyük asal sayı ⇒ 97
İki basamaklı en küçük asal sayı ⇒ 11
97 – 11= 86


Soru: 5. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:

(D) “1” asal sayı değildir.
(Y) İki basamaklı en küçük asal sayı 13’tür.
(D) Bütün asal sayılar tek sayılardır.
(D) “17” asal sayısının rakamları yer değiştirilirse yine bir asal sayı elde edilir.
(Y) 1 ile 100 arasında 30 adet asal sayı vardır.


Soru: 6. Bir otelde 1’den 100’e kadar numaralandırılmış odalar vardır. Oda numaralarından asal olanların hangilerinin rakamları yer değiştirileceğimi yine bir asal sayı elde edilir?

Cevap: 11, 13, 17, 19, 31, 37, 59, 71, 73, 79, 91, 97


Soru: 7. Aralarındaki fark iki olan 3-5 gibi asal sayılara “ikiz asallar” denir. Siz de ikiz asallara beş örnek yazınız.

Cevap: 11-13, 17-19, 29-31, 41-43, 71-73

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.