Anasayfa Kitap Cevapları
20 Eylül 2022, 1:06 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 61-62-63-64. Cevapları MEB Yayınları

Kesirlerde Sıralama Cevapları

2. ÜNİTE 2. Bölüm Kesirlerle İşlemler 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 61-62-63-64. Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Hazır mıyız?

Un helvası yapımında 1 kg un, 1/4 kg sıvı yağ, 1/3 kg tereyağı, 1/2 kg şeker kullanılmaktadır. Bu tarifte ağırlık olarak en fazla kullanılan malzemenin ne olduğunu düşününüz.
Cevap: Tarifte en çok şeker kullanılmıştır.


Sıra Sizde – 1

2/3, 5/12, 8/16 kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 5/12 < 8/16 < 2/3


Sıra Sizde – 2

Aynı havuzun birinci musluk saatte 2/7 ’sini ikinci musluk saatte6/12 ’sını üçüncü musluk ise saatte 8/15 ’ini doldurmaktadır. Buna göre hangi musluğun havuza daha fazla su doldurduğunu bulunuz.
Cevap: En çok 8/15 3. musluk doldurur.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 62 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 3

Sayfa sayıları eşit olan romanlardan Elif, romanının 14/15 ’ünü, Ece 15/16 ’ini, Efe ise 16/17 ’sını okumuştur. Buna göre kim daha fazla sayfa okumuştur?
Cevap: En çok Efe okumuştur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 43-44-45-46-47. Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 4

6/7, 7/8, 8/9 kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap:  6/7 < 7/8 < 8/9


Sıra Sizde – 5

Bir seradaki çiçeklerin 3/4 ’ü papatya, 1/6 ’i gül ve 5/12 ’i laledir. Serada en az bulunan çiçek türü hangisidir?
Cevap: 1/6 < 5/12 < 9/12⇒ En az gül bulunur


Sıra Sizde – 6

Bir terzi; diktiği elbisenin 1/4 ’inde kırmızı, 3/6 ’ünde mavi ve 1/3 ’inde siyah kumaş kullanmıştır. Buna göre terzinin hangi renk kumaştan daha fazla kullandığını bulunuz.
Cevap: 1/4 < 1/3 < 3/6⇒ En fazla mavi kumaş kullanmıştır


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 63 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 7

2.3/5 ve 3.1/2 kesirlerini sayı doğrusunu kullanarak sıralayınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 63 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Sıra Sizde – 8

13/4 ve 8/3 kesirlerini sayı doğrusunu kullanarak sıralayınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 63 Sayfa Cevapları MEB Yayınları1


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 64 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru ifadeleri yazınız.
Cevap:

• Paydaları eşit olan kesirlerden pay büyük olan kesir daha büyüktür.
• 6/10, 11/20 ve 9/16 kesirlerinden yarıma en yakın olan 11/20 kesridir.
• Basit kesirler bileşik kesirlerden ve tam sayılı kesirlerden küçüktür.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 41-43. Cevapları KOZA Yayınları

2. Yukarıdaki sayı doğrusunda A, B ve C noktalarına karşılık gelen kesirleri bulunuz.
Cevap:
A: 3/4
B: 1.4/5
C: 2.5/6

3. 3/5, 1.2/3, 7/2 kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: Paydaları 30’a eşitleriz.
18/30, 20/30, 105/30
3/5 < 1.2/3 < 7/2


4. Aşağıdaki boşlukları “<”, “>”, “=” sembollerinden uygun olanı ile doldurunuz.
Cevap:
1/2 < 4/5
1/17 > 1/18
3/5 = 15/25
9/5 < 9/2
10/11 < 9/8
3 > 4/5


5. Eşit hacimli üç şişedeki bal miktarı aşağıda gösterilmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) 3. şişedeki bal miktarı 1. şişedeki bal miktarından fazladır.


6. 1/8 < ♦ < 5/12 şartını sağlayan ♦ kesri aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: B) 1/3


7. 4 m uzunluğundaki ipi 4 arkadaş eşit şekilde paylaşıyor. Sonra paylaştırılan ipleri Şevval 7, Furkan 10, Ela 6 ve Melih 12 parçaya ayırıyor. Buna göre hangisinin elde ettiği ip parçası en uzundur?
Cevap: D) Ela


8. Δ/4 kesri 5/10 kesrinden büyüktür. Buna göre Δ’in alabileceği en küçük doğal sayı değeri kaçtır?
Cevap: C) 3

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.