Anasayfa Kitap Cevapları
3 Nisan 2022, 0:54 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 71-72-73-74. Cevapları MEB Yayınları

Ortak Bölen Cevapları

1. ÜNİTE ÇARPANLAR VE KATLAR 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 71-72-73-74. Sayfa MEB Yayınları  2.Kitap


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 71 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu 20 parçayı 12’li ve 8’li olacak şekilde iki gruba ayırınız. (Bu iki grup bahçenin
uzun ve kısa kenarları olacak.) İki gruptaki parça ipleri ikişerli veya dörderli gruplara ayırabilir miyiz? Sizce iki fidan arası uzaklıklar neler olabilir?

Cevap: 2 ve 4’ün katı olan sayılar olduğu için ikişerli ve dörderli gruba ayırabiliriz.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 72 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

45 kg’lık ve 54 kg’lık çuvallardaki kırmızı ve yeşil mercimek, hiç artmayacak şekilde ve birbirine karıştırılmadan eş poşetlere konulmak isteniyor. Poşetlerin her birinin kaçar kg’lık olabileceğini bulunuz.
Cevap: 45  ve 54 3’ün katıdır.

45 + 54 = 99
99/3 = 33 poşet kullanılır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 73 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıda verilen sayıların ortak katlarından üç tanesini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 73 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


2. Aşağıda verilen sayıların ortak bölenlerini bulunuz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 73 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


3. Aşağıdaki A ve B doğal sayılarının ortak bölenlerinin toplamını bulup başlarındaki uygun yerlere yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 73 Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap


4. Ortak bölenleri 6 olan farklı iki sayının toplamı en az kaçtır?
Cevap: a + b
6 + 12 = 18

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155-156. Cevapları MEB Yayınları

5. 24, 30 ve 36 sayılarının ortak bölenlerini bulunuz.
Cevap: 1, 2, 3 ,6


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 74 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Alıştırmalar

1. Deniz, okulun merdivenlerini ikişer ikişer veya üçer üçer çıkabiliyor. Okulun merdivenlerinin basamak sayısı 30’dan az ise merdivendeki basamak sayısı kaç farklı değer alabilir?
Cevap:   24, 18, 12, 6


2. Demet Hemşire 3 günde, Buket Hemşire ise 5 günde bir nöbet tutmaktadır. İki hemşire 30 gün boyunca kaçıncı günlerde birlikte nöbet tutarlar?
Cevap:   15. ve 30. günleri birlikte nöbet tutarlar.


48 litrelik ve 60 litrelik tanklardaki süt karıştırılmadan eşit hacimli şişelere konmak isteniyor. Kullanılacak şişelerin hacimleri kaç litrelik olamaz?
Cevap: B

A) 3 L B) 4 L C) 5 L D) 6 L


4. Uzunlukları 12 m ve 8 m olan iki ayrı kurdele eşit uzunluklarda kesilip satılmak isteniyor. Kesilen kurdelelerin uzunluklarının neler olabileceğini bulunuz.
Cevap: 12 ve 8’in katlarını bilmemiz gerekiyor. Bunlar 2 ve ‘tür. Bu durumda kesilen uzunluklar; 2 m veya 4m olur.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 116-121. Cevapları Engürü Yayınları

5. Ortak katları 15, 30, 45 gibi katlanarak giden iki sayının toplamı en az kaç olur?
Cevap: 15; 3 ve 5’in ortak katıdır.
3+5=8


6. Boyutları 6 cm ve 8 cm olan dikdörtgen fayanslardan en az sayıda kullanılarak karesel bölgeler oluşturulacaktır. 50 adet fayans olduğuna göre oluşturulacak karesel bölgelerin bir kenar uzunluğunun kaçar santimetre olabileceğini bulunuz
Cevap: İki sayının ortak katı 24’tür. 24 : 6 =4   24 : 8 = 3   4.3 = 12
12’nin katlarından 5’den az en fazla sayı 48’dir.
48 : 12 = 4 ise kare 4 katına çıkmalı 24 . 4 = 96’şar cm olmalı.


7. Yarış arabalarından birincisi 12 dakikada, ikincisi 15 dakikada turu tamamlamaktadır. İkisi birlikte aynı anda ve aynı yönde tura başlarsa bir saat içinde kaçıncı dakikalarda başlangıç noktasından birlikte geçerler?
Cevap:   12 ve 15’in ortak olduğu yer 60’tır. 60. dakikada birlikte geçerler.


8. Boyutları 200 m ve 300 m olan dikdörtgensel bölge şeklinde bir tarla, kare parsellere ayrılmak isteniyor. Oluşturulacak kare parselin kenar uzunluklarının neler olabileceğini bulunuz
Cevap:

200 ve 300’ün ebobları gerekiyor.
2m, 4m, 5m, 10m, 15m, 20m, 50m, 100m

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.