Anasayfa Kitap Cevapları
18 Eylül 2022, 21:24 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 81-82-83-84. Cevapları MEB Yayınları

Kesirlerle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme Cevapları

2. ÜNİTE 2. Bölüm Kesirlerle İşlemler 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 81-82-83-84. Sayfa MEB Yayınları

Kesirlerle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 81 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 1

1/3 + 4/7 + 5/6 işleminin sonucunu tahmin ediniz.
Cevap: 1/3.14 + 4/7.6 + 5/6.7⇒ 14/42 + 24/42 + 35/42: 73/42


Sıra Sizde – 2

1 bardak, 1/2 bardak ve 1/4 bardak çay içen kişinin toplamda kaç bardak çay içtiğini tahmini olarak bulunuz.
Cevap: 1.4 + 1/2.2 + 1/4⇒ 4/4 + 2/4 + 1/4: 7/4


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 82 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 3

Tuğçe, manavdan 1.1/7 kg elma, 2.8/9 kg armut ve 5/6 kg üzüm almıştır. Buna göre
Tuğçe yaklaşık olarak toplam kaç kg meyve almıştır?

Cevap: 8/7 + 26/9 + 5/6: 26/5

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 59-62. Cevapları KOZA Yayınları

Sıra Sizde – 4

7.8/9 + 1.8/18: ? Yukarıda verilen işlemin sonucunu kesirlerin yarıma ve bütüne yakınlıklarını düşünerek tahmin ediniz.
Cevap: 8+1 : 9


Sıra Sizde – 5

11/12 – 5/9 işleminin sonucunu tahmin ediniz.
Cevap: 11/12.3 – 5/9.4: 33/36 – 20/36 : 13/36


Sıra Sizde – 6

1/13 + 9/10 – 3/9 işleminin sonucunu tahmin ediniz.
Cevap: 27/91


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 83 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 7

Bir aile günde ortalama 5.6/13 litre su tüketmektedir. Ailenin 3 gün boyunca tüketeceği su miktarı kesirlerin yarıma ve bütüne yakınlıklarına göre tahmini olarak ne kadardır?
Cevap: 71/39: yaklaşık olarak 2bütün, 4 yarım


Sıra Sizde – 8

5/11 x 4.1/6 işleminin sonucunu kesirlerin yarıma ve bütüne yakınlıklarına göre tahmin
ediniz.

Cevap: 125/66: yaklaşık 2 bütün, 4 yarım


Sıra Sizde – 9

1.7/8 x 2/5÷17/50 işleminin sonucunu tahmin ederek bulunuz.
Cevap: 1500/680


Sıra Sizde – 10

3.1/7 ÷ 4/9 + 1.9/10 işleminin sonucunu tahmin ediniz.
Cevap:  22/7 x 4/9 + 19/10⇒ 198/28.5 + 19/10.14: 990/140 + 266/140: 1256/140: 314/35


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 84 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Seyfi, 240 sayfalık bir romanın yaklaşık olarak 11/23’ini okumuştur. Seyfi’nin kitabı bitirmesi için tahmini olarak kaç sayfa daha okuması gerekir?
Cevap: 11/26≅1/12
240 x 1/2 : 120


2. Bir odanın alanı 11.3/4 metrekaredir. Odanın zemini 1.1/9 metrekarelik parkelerle döşenmek istendiğinde kaç parkeye ihtiyaç olacağını tahmin ediniz.
Cevap: 47/4 ≅ 12
10/9 ≅ 1
12+1: 13

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36-37-38-39. Cevapları MEB Yayınları

3. Filiz, marketten 1.2/19 kg portakal  ve 9/10 kg elma almıştır. Buna göre Filiz tahmini olarak toplam kaç kg meyve almıştır?
Cevap: 42/9


4. Bir aracın deposunda 10.1/5litre benzin bulunmaktadır. Bu araç her gün 5/11 litre benzin tükettiğine göre deposundaki benzinin kesirlerin yarıma ve bütüne yakınlıklarına göre kaç günde biteceğini tahmin ediniz.
Cevap: 60/11


5. Yukarıda kenar uzunlukları verilen dikdörtgenin alanı yaklaşık olarak kaç santimetrekaredir?
Cevap: A) 6
4 x 2: 8


6. 2.4/9 x 1.6/7 işleminin sonucu kesirlerin yarıma ve bütüne yakınlıklarına göre tahmin
edildiğinde sonuca en yakın tahmin aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: B) 5
5/2 x 2/1 : 5


7. 1.9/10 + 2.4/5 – 1/8 işleminin sonucu kesirlerin tama yakınlıklarına bakılarak tahmin edilecektir. Aşağıdakilerden hangisi sonuca en yakın tahmindir?
Cevap: D) 5
2+3-0: 5


8. Yukarıdaki üçgenin çevre uzunluğunun tahmini değeri kaç santimetredir?
Cevap: C) 12
6+4+2: 12

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.