Anasayfa Kitap Cevapları
18 Eylül 2022, 21:35 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88-89-92. Cevapları MEB Yayınları

2. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

2. ÜNİTE 2. Bölüm Kesirlerle İşlemler 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 88-89-92. Sayfa MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Yukarıdaki termometrelerden hangisinin gösterdiği sıcaklık değeri yanlış verilmiştir?
Cevap: B) Yeşil


2. Numaralandırılmış sayı kartlarından hangisindeki tam sayı en küçüktür
Cevap: C) 3


3. Rakamları farklı iki basamaklı en küçük negatif tek tam sayı ve rakamları farklı iki basamaklı en büyük pozitif tek tam sayı aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: D) -98, +98


4. Mutlak değeri 5’ten küçük tam sayılar kaç tanedir?
Cevap: A) 9

-4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4


5. Yukarıdaki sayı doğrusu noktalarla eşit aralıklara bölünmüştür. Buna göre Δ, Ο ve ∟ şekillerine karşılık gelen tam sayılar aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: C) -4, -2, 5

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 91-92-93-94-99. Cevapları KOZA Yayınları

6. -4, 6, |-14|, -3
Yukarıdaki tam sayılardan en büyüğü hangisidir?

Cevap: D) |-14|


7. (12/2+Δ) Yandaki kesrin sayı doğrusunda 2 ve 3 arasında olması için Δ yerine kaç farklı doğal sayı gelebilir?
Cevap:  C) 3

2, 3, 4


8. 3 – 2/5 + 1/3 işleminin sonucu kaçtır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 89 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9. Yukarıdaki boşlukların doğru şekilde tamamlanabilmesi için hangi seçenekteki sayılar sırayla kullanılmalıdır?
Cevap: D) 6, 1/6, 1/6, 2/3, 1


10. 10 . ∟/3 verilen işlemin sonucunun 10’dan büyük olabilmesi için ∟ yerine gelecek doğal sayı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: A) 4


11. Bir doğal sayıyı 1’den küçük kesre böldüğümüzde sonuç bu doğal sayıdan büyük olur. Yukarıdaki bilgiye göre aşağıda verilen örneklerden hangisi uygun değildir?
Cevap: D)

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 89 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


12. İşleminin sonucu kaçtır?
Cevap: B)

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 89 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


13. Modelle verilen çarpma işlemi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) 2/8 . 3/5


14. 6tam 5/6 + 1 tam 4/8
Yukarıdaki işlemin sonucu kesirlerin bütüne ve yarıma yakınlıkları düşünülerek tahmin edildiğinde elde edilen sonuç ile gerçek sonuç arasındaki fark kaç olur?

Cevap: D) 1/6

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 63-65. Cevapları KOZA Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 89 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


15. Bir sürahinin 3/10’ü su ile doludur. Bu sürahiye 350 mL daha su eklendiğinde sürahi dolduğuna göre sürahinin tamamı kaç mL su almaktadır?
Cevap:  A) 500

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 89 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


16. işleminin sonucu kaçtır?
Cevap:  B) 2/5

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 89 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Nasıl oynanır?

Oyunun amacı; oyun başında yardımcı olması için verilen küçüktür (<), büyüktür (>) sembolleri ve birkaç sayı yardımı ile her satıra ve her sütuna -2, -1, 0, 1, 2 sayılarını doğru bir şekilde yerleştirmektir. Her satırda ve her sütunda sayılar sadece bir defa kullanılmak zorundadır. Sizler de aşağıdaki Futoshiki bulmacalarını yukarıda verilen kurallara göre doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 92 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.