Anasayfa Kitap Cevapları
2 Nisan 2022, 22:40 - Betül Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96-97. Cevapları Engürü Yayınları

2.Ünite Problemler Cevapları

2. ÜNİTE 2. BÖLÜM: KESİRLERLE İŞLEMLER 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 92-93-94-95-96-97. Sayfa Engürü Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

1. Aşağıdaki tabloda Meltem’in bir haftada kaç saat uyuduğu gösterilmiştir.
a. Bir haftada toplam kaç saat uyuduğunu tahmin ediniz, tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.
Cevap:
Tahminim: 49 Saat uyumuştur.
Sonuç: 602/12 Saat uyumuştur.


b. Salı günü cuma gününden kaç saat fazla uyuduğunu bulunuz.
Cevap: 22/3-23/4=19/12 saat fazla uyumuştur.


c. Hafta içi, hafta sonundan kaç saat fazla uyuduğunu bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları (1)


2. Kilogram fiyatı 1 tam 1/5  lira olan patatesten 3 kilogram, kilogram fiyatı 3 tam 1/2 lira olan domatesten 5 tam 1/5 kilogram alan bir kişinin kaç lira ödeyeceğini bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları2 (2)


3. Efe 75 lirasının 1/5 ’i ile meyve, 2/3 ’si ile et almıştır. Efe’nin kaç lirası kaldığını bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları3 (1)


4. Derya metre fiyatı 7 tam 1/2 lira olan kumaştan 9 metre satın almıştır. Aldığı kumaşı 2 tam 1/4  metrelik eşit uzunlukta parçalara bölmüş ve etek dikmiştir. Buna göre Derya’nın,
a. Kumaş için kaç lira ödediğini bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları6 (1)


b. Kaç tane etek diktiğini bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları7 (1)


5. Duygu ilk gün ödevinin 1/5 ’ini yapmıştır. Ödevinin kalan kısmını da her gün eşit miktarda yaparak 5 günde bitirmiştir. Buna göre Duygu’nun 6. gün ödevinin kaçta kaçını yaptığını bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları8 (1)


6. Bir okuldaki öğrencilerin 5/9 ’i kızdır. Bu okuldaki erkek öğrencilerin sayısı 280 olduğuna göre kız öğrencilerin sayısını bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları9 (1)


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 97 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

7. Her gün eşit miktarda iş yapan bir işçi bir işin 3/10 ’ünü bitirmiştir. Bu işçi 8 gün daha çalışırsa işin yarısını bitirmiş olacağına göre bu işçinin işin tamamını kaç günde bitireceğini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 97 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları (1)


8. 60 litre kolonya 3/4 litrelik şişelere dolduruluyor. Şişeler tamamen doldurulmuş ve tanesi 9 tam 1/2 liradan satılmıştır. Satıştan kaç lira gelir elde edildiğini bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 97 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları4 (1)


9. Seda 180 lirasının önce 1/3 ’ini, sonra kalan parasının 5/6 ’ini harcamıştır. Seda’nın kaç lirası kaldığını bulunuz.
Cevap:
1/3=60
180-60=120
120÷6=20
20 x 5=100
100+60=160
180-160=20 TL kalmıştır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107-110-112-113-114. Cevapları MEB Yayınları

10. Esma kitabının birinci gün 3/8 ’ünü, ikinci gün 2/5 ’sini okumuştur. Geriye okumadığı 72 sayfası kaldığına göre Esma’nın kitabının kaç sayfa olduğunu bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 97 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları6 (1)


11. Boşken 200 gram gelen bir şişe, 2/5 ’si dolu iken 328 gram gelmektedir. Buna göre şişenin tamamen dolu olduğunda kaç gram geleceğini bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 97 Sayfa Cevapları Engürü Yayınları9 (2)


12. Fatih bir pizzanın 1/4 ’ini yemiştir. Pizzanın kalan kısmını 3 arkadaşıyla  eşit şekilde paylaşarak bir parça daha yiyen Fatih’in pizzanın kaçta kaçını yediğini bulunuz.
Cevap:
3/4÷4=3/16
3/16 +1/4.4=7/16 sını yemiştir.


13. Öykü tanesi 4 tam 1/4 lira olan çiçeklerden birkaç tane alarak satıcıya 30 lira vermiştir. Öykü’nün alacağı para üstünün en az kaç lira olacağını bulunuz.
Cevap:
4 tam 1/4=17/4=4,25
4,25 x 7=29,75 kuruş yapar
En az 0,25 kuruş para üstü kalır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172-173-174-175. Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.