Anasayfa Kitap Cevapları
5 Nisan 2022, 15:37 - Mehmet Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

4. Tema Erdemler Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

4. TEMA: Erdemler 2. Kitap 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları MEB Yayınları

4. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

1-4. etkinlikleri yukarıdaki metinden hareketle yapınız.

1. Okuduğunuz metne göre, konuşma isteğimizi kıran şey nedir?
Cevap: Konuşma yaparken karşımda beni dinleyen bir insanın asık bir suratı, çatık kaşları olduğunu gördüğümüz zaman konuşma hevesimiz yok olur.


2. Aşağıdaki ifadeleri metne göre tamamlayınız.
Cevap:

A) Karşınızdaki insan sizi asık suratla dinlediğinde; Konuşma hevesiniz kırılır.

B) Karşınızdaki insan güler yüzle sizi dinlediğinde; ise size cesaret verir.


3. Okuduğunuz metinde güler yüzle cesaret arasında bir ilişki kurulmuştur. Siz de güler yüzle başka bir duygu arasında ilişki kurarak bu ilişkinin nedenlerini açıklayınız.
Cevap: Güler yüzlü insanlar sizi hep iyi düşünceye iten insanlardır. Onları gördüğünüz zaman o gün hep iyi geçeceğini hissettirir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 70-72-73-74-75. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları MEB Yayınları

4. Okuduğunuz metnin ana düşüncesini yazınız.
Cevap: Güler yüzlü olmak karşı tarafa hep pozitif enerji göndermemizi sağlar.


5. Güler yüzlü olmanın toplum hayatındaki önemini vurgulayan bir paragraf yazınız.
Cevap: Güler yüzlü olmak iyi ve güzel davranışlar sergilemek gibidir. Böyle insanlar karşısındaki kişiyi de mutlu eder ve iyi davranışlar sergilemesinde yardımcı olur. Toplumda pek çok insan asabi olabilir. Fakat böyle güler yüzlü insanları görerek bunları azaltabiliriz.


6. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerleri kendi duygu ve düşüncelerinizle tamamlayınız.
Cevap:

Güler yüzlü insanlar Çiçek gibidir. Çünkü çiçek koklandığı zaman içine huzur verir. Hoş kokuları dağıtır. Güler yüzlü insanda karşısındaki insana mutluluk huzur verir.

Asık suratlı insanlar odun gibidir. Çünkü sadece hareketsiz durup hiçbir şey yapmazlar.


7. “Bu dünya öyle çatık kaşla dolaşmaya, insanların kalbini kırmaya değer bir dünya değildir. Onun için etraflarında güler yüzlü insanların yaşadığı kişilerin hayatı daha mutlu geçer.” cümlelerinin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri içeren bir yazı yazınız.
Cevap: Mutlu huzurlu yaşam aslında birazda çevremize bağlıdır. Çevremizdeki insanlar güler yüzlü ve her zaman iyi şeyler düşünen insanlar ise biz de öyle insanlara dönüşürüz. İnsan mutlu olmak istiyorsa kötü yerine iyi düşünüp hep gülümsemelidir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 258-259-260-261-262-263 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

8. Aşağıdakilerin hangisinde bir varlığı niteleyici kelime kullanılmamıştır?
Cevap: C

A) Dürüst insanlar her zaman kazanırlar.
B) Sevdiklerine sık sık güzel hediyeler alırdı.
C) Komşuluk ilişkilerine çok önem vermeliyiz.
D) İyi yürekli insanlar yetiştirmek zorundayız.


9. “Yeni aldığı kitaplığı keyfince döşedi.” cümlesinde geçen altı çizili sözün cümleye kattığı anlam aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

A) Kurallara uygun B) Gönlüne göre
C) Hiç yorulmadan D) Rastgele biçimde

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.